Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:19 mrt 2012

Bleker bezoekt maandag besmet kalkoenbedrijf

Kelpen-Oler - Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) brengt maandag een bezoek aan de boerderij in het Limburgse dorpje Kelpen-Oler, waar zondag begonnen is met het ruimen van 42.700 kalkoenen.

Dat maakte een woordvoerder van het ministerie zondagavond bekend. De stallen van de boerderij worden geruimd na de ontdekking van het vogelgriepvirus.

Bleker wil zich ter plekke op de hoogte stellen van de situatie, aldus de woordvoerder. Zondag is een begin gemaakt met het vergassen van de dieren. De woordvoerder zei dat nog niet alle stallen behandeld zijn. Mogelijk lukt het niet om alle dieren zondag nog te ruimen, en gaat de ruiming maandag verder.

 

Bekijk hier een kaart met alle pluimveebedrijven in Nederland

Eén reactie

  • haanstra.bv1

    Ik vind het verschrikkelijk voor de gene die dit overkomt echter finacieel gezien worden de dieren vergoed,de grote verliezers zijn echter de Vb's Broeierijen en Exporteurs die vorig jaar meer dan 40 miljoen € zijn kwijt geraakt, wordt niet over gesproken, geen Bleker op bezoek en na een jaar vergaderen en een commissie is er nog niets geregeld en het cirkus van vorig jaar kan opnieuw beginnen.

    HZW

Of registreer je om te kunnen reageren.