Pluimveehouderij

Nieuws 808 x bekeken

Betere registratie pluimvee in KIP-systeem

Barneveld – De registratie van de aan- en afvoer van pluimvee wordt binnenkort verbeterd in het Koppel Informatiesysteem Pluimvee (KIP) van het Productschap Pluimvee en Eieren. Daardoor heeft het schap beter inzicht in de omvang van de Nederlandse pluimveestapel.

Een goede KIP-registratie is van groot belang bij de controles huisvesting en bij uitbraken van dierziekten. Zo hebben bijvoorbeeld 57 leghennenhouders met traditionele kooisystemen uitstel tot 1 juli gevraagd voor de omschakeling naar een alternatief huisvestingssysteem. Het is echter niet duidelijk in hoeveel traditionele stallen nog daadwerkelijk leghennen zitten. Dat is voortaan wel zichtbaar door de registratie van de aan- en afvoer van pluimvee op stalniveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.