Pluimveehouderij

Nieuws 870 x bekeken

Beperkingsgebied vogelgriep Kelpen verkleind

Den Haag - Het beperkingsgebied rondom het kalkoenenbedrijf waar vogelgriep H5N2 werd gevonden wordt verkleind naar 1 kilometer.

Dat meldt het ministerie van landbouw. Bij de 25 pluimveebedrijven in een straal van 3 kilometer rondom het bedrijf zijn antistoffen tegen het vogelgriepvirus gevonden. Eerder was al bekend dat er geen virus was aangetroffen bij de dieren. De nieuwe maatregel wordt vrijdag 23 maart om 18.00 uur van kracht.
Het vervoersverbod van pluimvee, pluimveeproducten en mest blijft in de 1 km-zone minimaal drie weken van kracht na het ruimen en ontsmetten van het besmette bedrijf. Consumptie-eieren uit het gebied mogen onder voorwaarden afgevoerd worden naar het daarvoor in de regeling aangewezen pakstation. Deze eieren moeten volgens de Europese regelgeving vervoerd worden in wegwerpverpakkingen, die na gebruik dienen te worden weggegooid.
In het verkleinde beschermingsgebied zitten naast het besmette bedrijf nog twee pluimveebedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.