Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

NVP wil Plus het ware verhaal vertellen

Barneveld – De Nederlandse Vakbond van Pluimveehouders wil actie ondernemen richting Plus supermarkten. Aanleiding is het besluit van Plus om scharreleieren uit het schap te verbannen en alleen nog eieren van uitloopkippen aan te bieden.

De NVP heeft een brief gestuurd naar het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) met het verzoek om in productschapverband in actie te komen.
”We moeten Plus het ware verhaal”, vertellen, zo stelt voorzitter Gert-Jan Oplaat van de NVP. Hij wijst erop dat uit recent onderzoek in opdracht van staatssecretaris Bleker is gebleken dat uitloopbedrijven een elf keer zo groot risico hebben om een vogelgriepbesmetting op te lopen. ”Er gaat een verkeerd signaal uit van de stap van Plus.” In de brief die als CC ook is verstuurd naar de Plus-organisatie wijst de NVP ook naar de vogelpestcrisis van 2003. De NVP vindt dat de consument de vrije keuze moet houden.
Voorzitter Jan Wolleswinkel van LTO/NOP stelt in een reactie dat een inkooporganisatie vrij is om zijn eigen inkoopbeleid te voeren. ”Inhoudelijk en feitelijk ben ik het verder met Oplaat eens.”
Maandag wordt in het dagelijks bestuur van het PPE overlegd over eventueel te ondernemen stappen.

Laatste reacties

 • l coumans

  hoe blind kun je zijn

 • b.brink1

  Verstandig initiatief, maar denk helaas te laat. Over 'enkele' jaren zal de Plus er op terug moeten komen, omdat er dan geen uitloop meer zal bestaan om zeer diverse en gegronde redenen.

 • kleitokkers

  Als plus voor uitloop kiest prima. Als ze door omstandigheden er niet zijn dan ook geen alternatief meer leveren. Je bent voor uitloop of niet.

 • deboed.advies@hotmail.com

  in 1995 heb ik in de ikb commissie voorgesteld om uitloop kippen geen ikb erkenning te geven de veiligheid van de dieren en de consumenten kun je met uiloop kippen niet garanderen de afgelopen jaren is dit dan ook herhaaldelijk bewezen dat dit niet kan.als er weer een dioxcine rel ontstaat zakt de consumptie en de consumptie

 • gerjan slingenbergh

  't Moet niet gekker worden. De NVP wil gaan bepalen wat er in de winkel moet liggen. In de Sovjet Unie deden ze dat vroeger ook.

 • rodenburgseierhandel

  K ben maar een stomme eierhandelaar maar volgens mij is de week voor Pasen precies op 1 APRIL. Laten we ons als sector nou allemaal in de maling nemen?
  Zou toch een enorme stunt zijn van Plus. Wat een reacties allemaal. Eerst afwachten lijkt mij. Ben ERG benieuwd

 • kleitokkers

  Wat voor advies zou plus van zijn eierleverancier hebben gekregen.
  Mischien was die wel het creatieve brein

 • Verstappen123

  Ons bedrijf ligt gelukkig in Polen in een pluimvee arm gebied. Het is echter niet te begrijpen hoe de aanpak van salmonella bestrijding, beperking van het risico van een vogelpest uitbraak en de bemestingsnormen van de grond waarop de uitloopkippen lopen te verenigen zijn met een commerciele bedrijfsvoering van dit houderij systeem. Nog eventjes doorgaan en het houden van leghennen is nog spannender als naar het casino gaan.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.