Pluimveehouderij

Nieuws 423 x bekeken

Vietnam slaat vogelpestalarm

Hanoi - Volgens het Vietnamese ministerie van landbouw moet het land actie ondernemen om meer uitbraken van vogelpest te voorkomen.

Het vogelpestvirus is de laatste maand in 1.700 kippen in de provincies Quang Tri, Thanh Hoa en Soc Trang aangetoond. Ruim 4.000 dieren zijn geruimd. Het virus verspreidt zich ook naar andere delen van het land.

Volgens het ministerie moet er direct actie worden ondernomen in deze drie provincies. Het ministerie wil vaccinatie en beter toezicht van de besmette bedrijven. Echter, een gemuteerd vogelpestvirus in het noorden van Vietnam is immuun tegen de hudigige vaccins. Het ministerie wil daarom zo snel mogelijk een nieuw vaccin laten ontwikkelen.

Een veehouder in Vietnam is overleden aan het vogelpestvirus H5N1. Dit is het eerste dodelijke slachtoffer van het virus in twee jaar melden de Vietnamese autoriteiten.

Vorige maand overleed een veehouder in Vietnam aan het vogelpestvirus H5N1. Dit was het eerste dodelijke slachtoffer van het virus in twee jaar melden de Vietnamese autoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.