Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

TNO onderzoekt voedingssupplementen van Kanters

Lieshout – TNO en Kanters Special Products, leverancier van voedingssupplementen voor de intensieve veehouderij, doen gezamenlijk onderzoek naar de werking van een aantal producten van Kanters.

In een pilotproef vorig jaar bleek dat bepaalde producten een terugdringend effect hebben op de beruchte ESBL bacterie die bij kippen voorkomt. Volgens de woordvoerder van Kanters gaat het om bepaalde organische zuren, mineralen, waaronder koper en zink, aminozuren, essentiële oliën en mengsels van deze stoffen.
Het eerste deel van het onderzoek betreft onderzoek in vitro. Hierbij wordt in een soort buis de darmflora van de kip nagebootst. De onderzoekers bekijken welk effect ze hebben op bepaalde darmbacteriën. In een later stadium willen men ook onderzoek doen op praktijkbedrijven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    TNO een bedrijf met een grote naam . Helaas is het met TNO zo wie betaald bepaald. Al moeten ze over lijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.