Pluimveehouderij

Nieuws

Schots onderzoek naar kip zonder campylobacter

Edinburgh – Onderzoekers van het onderzoeksinstituut Rosslin Institute van de universiteit van Edinburgh willen een pluimveeras fokken dat resistent is tegen de bacterie campylobacter.

Campylobacter is één van de belangrijkste bronnen van voedselvergiftiging bij de mens. De bacterie komt veel voor in de darmen van kippen. Er zijn echter ook pluimveerassen die in staat zijn de bacterie te weerstaan.
De onderzoekers willen de komende drie jaar de genen in kaart brengen waardoor deze verschillen worden veroorzaakt.
Bij eerder onderzoek zijn al enkele gedeelten van het genoom vastgesteld waar de genen zich bevinden die hierop van invloed zijn. Als eenmaal duidelijk is welke genen hoe verantwoordelijk zijn, is het mogelijk rassen te fokken die resistent zijn tegen campylobacter.

Of registreer je om te kunnen reageren.