Pluimveehouderij

Nieuws 388 x bekeken

Pilgrim’s Pride boekt verlies

Greeley – Pilgrim’s Pride heeft in het vierde kwartaal van 2011 een verlies gemaakt van 83,4 miljoen dollar (63,3 miljoen euro). Een jaar eerder verdiende het bedrijf nog 41,8 miljoen dollar. De Amerikaanse pluimveeslachter overweegt in reactie op de cijfers af te stappen van leveringscontracten met een looptijd van een jaar.

De omzet van de JBS-dochter steeg 1 procent tot 1,83 miljard dollar (1,39 miljard euro). Het bedrijf zag echter de prijzen voor kipproducten in de supermarkten dalen, terwijl voerkosten stegen. Concurrent Tyson Foods rapporteerde niettemin onlangs dat zijn pluimveedivisie weer winstgevend is geworden.
Het bedrijf bracht daarom al in de zomer van 2011 de productie terug met 10 procent. Volgens bestuursvoorzitter Bill Lovette is het terugbrengen van de productie onvoldoende. De topman verwacht dat prijzen voor kip oplopen maar wil de bijna 40.000 werknemers structureel meer productief maken.
Bovendien wil het bedrijf minder gaan werken met langlopende leveringscontracten.

Of registreer je om te kunnen reageren.