Pluimveehouderij

Nieuws 473 x bekeken

Opnieuw dode door vogelgriep in Vietnam

Ho Chi Minh City – Voor het eerst is een persoon overleden aan het vogelgriepvirus in de zuidelijke provincie Binh Duong in Vietnam.

De 21-jarige man overleed aan het vogelgriepvirus (H5N1) op 23 februari in een ziekenhuis in Ho Chi Minh City. Eerder dit jaar stierf een 18-jarige man in de provincie Kien Giang en een 26-jarige vrouw in de provincie Soc Trang aan het virus.
Volgens de wereldgezondheidsorganistatie WHO is dit het derde dodelijke slachtoffer van vogrlgriep (H5N1) in Vietnam en het 122e slachtoffer sinds 2003 toen de ziekte voor het eerst opdook in Vietnam. Wereldwijd zijn sinds 2003 586 mensen geinfecteerd geraakt met H5N1, waarvan er totaal 346 zijn overleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.