Pluimveehouderij

Nieuws

'Onafhankelijk toezicht welzijnseisen in België nodig'

Brussel - De Belgische vleeskuikenhouderij kan er niet mee volstaan dat de controle op dierenwelzijn volledig wordt overgelaten aan private certificeringsorganisaties.

Dit stelt het Europese controlebureau voor voedsel en veterinaire zaken (FVO) in een recent inspectierapport. De FVO vindt een onafhankelijk toezicht des te belangrijker omdat 95 procent van de Belgische vleeskuikens gehuisvest is in systemen die werken met de hoogst toegestane bezettingsgraad (42 kilo per vierkante meter).

Het FVO is ook kritisch over de zorg voor dierenwelzijn op varkensbedrijven. Zo hangen er in vleesvarkenshokken nog altijd ouderwetse kettingen in plaats van modern en beter afleidingsmateriaal. Ook zijn veel hokken nog overbevolkt en donker.

Of registreer je om te kunnen reageren.