Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Laagpathogene vogelgriep gevonden bij vogelhandelaar

Zuidwolde – Bij vier zwanen van een vogelhandelaar in Zuidwolde is laagpathogene vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf is ingesloten. Dat meldt het ministerie van ELI.

Het ministerie heeft een beperkingsgebied met een straal van 1 kilometer ingesteld. In dit gebied liggen geen pluimveebedrijven. Omdat het getroffen bedrijf geen pluimveebedrijf betreft, hoeven de dieren volgens de regels van diergezondheidsorganisatie OIE niet geruimd. Bij een eerdere uitbraak bij het bedrijf vorig jaar is uiteindelijk door de eigenaar wel besloten de dieren te laten doden. De export van broedeieren, eendagskuikens en pluimveevlees zal volgens het productschap naar alle waarschijnlijkheid niet worden getroffen.

Eén reactie

  • hspruijt

    Waarom vallen dit soort bedrijven nog steeds niet onder de 'normale' wet en regelgeving? Volgens het productschap zal de export van pluimveevlees ,broedeieren en kuikens 'waarschijnlijk' niet worden getroffen.Als je het voorgaande leest moet je jezelf haast afvragen ;begrijpen ze eigenlijk wel wat de gevolgen en m.n.de risico's zijn van dit soort vrijgestelde bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.