Pluimveehouderij

Nieuws

Fransen slachten meer kippen

Parijs – In Frankrijk is afgelopen jaar voor bijna een miljoen ton aan kippen geslacht, dat is bijna vier procent meer dan in 2010. Het aantal geslachte kippen nam met bijna zes procent toe maar het gemiddelde slachtgewicht kwam iets lager uit.

Tegelijk ligt ook de buitenlandse handel in kippenvlees en daarvan gemaakte bereidingen op een hoger niveau. De invoer kwam over de eerste elf maanden uit op 384.000 ton ofwel negen procent meer dan in 2010, terwijl de uitvoer met bijna dertien procent toenam naar ruim 445.000 ton.

Bij kalkoenen is de gestage daling van de afgelopen jaren ook in 2011 doorgegaan. Hier kwam de totale slacht uit op bijna 384.000 ton, twee procent minder dan in 2010. Bij kalkoenen lag het gemiddelde slachtgewicht hoger waardoor het totaal aantal geslachte dieren sterker afnam dan het slachtcijfer in tonnen. Frankrijk voerde afgelopen jaar nog maar 40.500 ton aan kalkoenenvlees in terwijl de uitvoer met 103.000 ton zes procent lager lag. Verder werd in Frankrijk afgelopen jaar ook voor bijna 243.000 ton aan eenden geslacht, een toename met drie procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.