Pluimveehouderij

Nieuws 760 x bekeken

Eimago wil imago legpluimveesector verbeteren

Zoetermeer – Eimago, een nieuwe werkgroep van de Stichting Blij met een Ei wil het imago van de legpluimveesector in Nederland verbeteren.

Volgens Sandra Nikkels, legpluimveehoudster en een van de leden van de werkgroep vindt dat de legpluimveesector te vaak negatief in het nieuws komt. ”We moeten ons steeds verdedigen. Met de nieuwe werkgroep willen we de sector positief neerzetten en zichtbaarder worden”, aldus Nikkels. De Stichting Blij met een Ei richt zich op de consument, de werkgroep richt zich juist op de pluimveehouders zelf.


Eimago begint met het organiseren van twee workshopdagen voor legpluimveehouders op 9 maart (Rondeel Ewijk) en 16 maart (Pluimveemuseum Barneveld). Tijdens de bijeenkomsten informeren deskundigen de legpluimveehouder over de mogelijkheden die bijvoorbeeld twitter en het openstellen van het eigen bedrijf geven. ”Ons eerste project is het maken van een reclamebord voor de bedrijven die aan de workshops mee doen. Hiermee willen we de legpluimveebedrijven een gezicht geven. Later dit jaar volgen meer acties”, aldus Nikkels.


Aanmelden voor de workshops kan tot 1 maart via info@eimago.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.