Pluimveehouderij

Nieuws

EU-export van pluimveevlees en eieren groeit

Brussel – De export van pluimveevlees van de Europese Unie is vorig jaar met 11,5 procent gegroeid. In totaal is er 1.410658 ton pluimveevlees de grens over gegaan naar derde landen.

De Europese export van eieren is met 19 procent gegroeid tot een totaal van 216.447 ton.
De EU importeerde vorig jaar 827.420 ton pluimveevlees; 2,5 procent meer dan een jaar eerder en hoofdzakelijk uit Brazilië en Thailand. De EU-import van eieren daalde met ruim 42 procent tot een hoeveelheid van 19.045 ton. Belangrijkste leveranciers zijn Argentinië en de USA.
Hongkong is de grootste afnemer van Europees pluimveevlees. Het land importeerde vorig jaar 188.366 ton pluimveevlees uit de EU; 24 procent meer dan een jaar  eerder. Saoedi-Arabië is de op een na grootste exporteur. Het land importeerde 151.247 ton pluimveevlees; 28 procent meer dan een jaar geleden.
Het effect van de Russische politiek om te komen tot meer zelfvoorziening in de pluimveesector is duidelijk af te lezen aan de exportcijfers naar dat land. De export naar rusland daalde met meer dan de helft; 53 procent, tot een hoeveelheid van 115.025 ton. Verder valt de export naar het Afrikaanse land Ghana op. Die steeg met 68 procent tot een hoeveelheid van 68.953 ton.
Japan is de grootste afnemer van Europese eieren. Het land importeerde 65.982 ton eieren, 25 procent meer dan een jaar geleden. De export naar Zwitserland, de op een na grootste afnemer is met 6 procent gedaald. Het land nam 42.152 ton eieren af.
De export van eieren naar Israël en die naar Noorwegen verdubbelde ruim. De export naar Noorwegen kwam uit op 1.300 ton en die naar Israël op 2.729 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.