Pluimveehouderij

Nieuws

Duitsland 114 procent zelfverzorgend met kuikenvlees

Bonn – De Duitse zelfverzorgingsgraad met kuikenvlees is vorig jaar naar 114 procent gestegen. Dat meldt de Landbouwkamer Nedersaksen op basis van informatie van pluimveemarktbureau MEG.

De consumptie groeide niettemin ook, namelijk naar 11,5 kilo per persoon. Dat is 100 gram meer dan in 2010.

Ondanks de gestegen binnenlandse productie werd volgens de voorlopige schatting ook 605.000 ton uit het buitenland gehaald. Oorzaak is volgens de interpretatie van de Landbouwkamer vooral de vraag naar mager ontbeend borstvlees. ”Daaraan kan alleen met de binnenlandse productie niet worden voldaan.”

De Duitsers zelf exporteren andere deelstukken, zoals poten, vleugels en orgaanvlees. Een uitvoerigere cijfermatige analyse van de pluimveemarktontwikkeling is nog in de maak bij MEG. Een eerdere prognose voorziet echter in een groei van de binnenlandse kuikenvleesproductie in 2011 met 5 procent naar 1,07 miljoen ton. Het laatste jaar dat Duitsland iets onderverzorgd was met kuikenvlees was in 2007.

Of registreer je om te kunnen reageren.