Pluimveehouderij

Nieuws 1304 x bekeken

Duitse leghennenstapel groeit met 14 procent

Wiesbaden – De Duitse leghennenstapel is vorig jaar na de dip door de afschaffing van de oude legbatterijen weer duidelijk gegroeid.

Volgens de nieuwe telling van het Statistische Bundesamt nam deze met een kleine 14 procent toe naar 34 miljoen dieren.
Dat is de stand van zaken per december vorig jaar in vergelijking met dezelfde maand van 2010. Het aantal leghennenplaatsen in de stallen steeg in dezelfde periode met 9 procent naar 40 miljoen. Dat komt erop neer dat nog net geen 85 procent (op 0,1 procent na) van de capaciteit wordt benut.
De kippen worden vooral gehouden in scharrelstallen (64,2 procent). Koloniehuisvesting (verrijkte groepskooien) heeft een aandeel van 14 procent. De stallen met een uitloop naar buiten (Freilandhouderij) en de biologische gecertificeerde huisvesting hebben aandelen van respectievelijk 14,4 procent en 7,4 procent. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.