Pluimveehouderij

Nieuws

Britten hebben geen ‘oude’ legbatterijen meer

Londen – In Groot-Brittannie zijn de laatste ‘oude’ legbatterijen, die sinds 1 januari in de EU zijn verboden, verdwenen. De paar bedrijven die aan het begin van dat jaar nog met dergelijke systemen werkten, zijn overgestapt op de verrijkte legbatterij. Dat heeft het plattelandsministerie Defra laten weten.

Defra kwam eerder in een lastig parket nadat het na een maandenlange campagne tegen eieren uit legbatterijen in andere landen moest meedelen dat er ook in eigen land nog enkele van dat soort nu verboden systemen in productie waren. Alles bij elkaar ging het daarbij om 400.000 leghennen, nog niet een vol procent van het totale aantal in het land. De betrokken pluimveehouders hebben die batterijen echter inmiddels allemaal vervangen, bevestigt Defra nu. Het ministerie zal dat ook aan Brussel laten weten in reactie op een eerder ontvangen bericht dat Groot-Brittannie – samen met dertien andere landen in de EU – de richtlijn op het welzijn van leghennen overtreedt.

Of registreer je om te kunnen reageren.