Pluimveehouderij

Nieuws 1990 x bekeken 1 reactie

Plus introduceert Hollandse Beter Leven kip

De Bilt - Supermarktketen Plus introduceert Hollandse Beter Leven kip, die het Beter Leven kenmerk met een ster draagt.

Hollandse Beter Leven kip is vlees van een speciaal robuust, gezond en langzaam groeiend ras en is afkomstig van pluimveeverwerker Plukon. De kippen worden door ongeveer 50 Nederlandse pluimveehouders geleverd. Plus voerde onder een ander label al langer een assortiment kippenvlees met het Beter Leven kenmerk 1-ster. Deze producten worden nu omgezet naar Hollandse Beter Leven kip. Tegelijk wordt het assortiment uitgebreid met kippenvleugels en kipfiletblokjes, die nu ook voldoen aan het Beter Leven kenmerk 1-ster van de Dierenbescherming.

Om hoeveel volume het gaat wil Plus niet vrijgeven. "Graag willen we het assortiment in de komende tijd ook opschalen, maar dat hangt onder andere af van de mate waarin de consument deze uitbreiding van het verantwoorder assortiment omarmd", aldus de woordvoerder. Van een volledige overgang van alle kip die Plus verkoopt naar Hollandse Beter Leven kip is op dit moment geen sprake.
De Dierenbescherming is heel enthousiast over deze stap. Volgens een woordvoerder van Plus is er door de Dierenbescherming tevens akkoord gegeven om de term 'Beter Leven' in de naam op de producten te voeren. Later deze maand komt de winkelketen ook met Hollandse Beter Leven kalfsvlees.

Eén reactie

  • jete

    Ik wil niets afdoen aan alle activiteiten van de diverse personen, bedrijven, instanties en organisaties van allerlei 'pluimage', die zich inzetten voor het welzijn van de mens middels de productie en promotie van voedingsmiddelen van dierlijke afkomst voor de menselijke consumptie, waarbij het welzijn van de dieren niet wordt geschaad. De introductie van de Hollandse Beter Leven Kip door de Supermarktketen Plus wil ik dan ook wel zien als een positieve bijdrage aan deze doelstelling.
    Laten we echter hopen dat het 'prijskaartje' van deze Nationale Kip zodanig is, dat iedere Nederlandse consument deze kàn en wìl blijven kopen.
    Daarbij zullen we ons echter ook moeten afvragen of deze Hollandse Beter Leven Kip wel een bijdrage kan leveren aan onze exportpositie en aan de wereldvoedselproductie.


Of registreer je om te kunnen reageren.