Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

PPE bezorgd over salmonella-besmettingen in opfokketen

Barneveld – Het productschap Pluimvee en Eieren maakt zich zorgen over de situatie met betrekking tot salmonellabesmettingen.

Het PPE wil de Gezondheidsdienst nader onderzoek laten doen naar de jongste salmonellabesmettingen. De laatste maanden zijn er vier bedrijven besmet gebleken met salmonella. Het gaat om twee besmettingen met Salmonella enteritidis op bedrijven met vleeskuikenouderdieren in Noord-Brabant en twee besmettingen met salmonella Java op een bedrijf in de Gelderse Achterhoek met opfokvleeskuikenmoederdieren en een opfokbedrijf in Brabant met 17.000 hennen. De besmette koppels zijn alle geruimd. De kosten voor het PPE bedragen in totaal 640.000 euro.

Sinds dit jaar geldt er een nultolelerantie voor de salmonella-enteritidis, de java en nog enkele andere salmonellasoorten in kuikenvlees.

Eén reactie

  • mtsheijs

    De se besmetingen zullen mi nog behoorlijk toegaan nemen, tgv van de verslechterde weerstand en vertegings problemen in de totale keten.
    Het gebruik van zuren etc, wordt afgeraden, maar de hele sector gebruikt het bijna. Afbraak van goed aardig bacterie leven volgt, darmen raken beschadigd etc, etc,...
    Enige remedie, toepassen van goedaardige producten met verstand van zaken en proberen de voergrondstof kwaliteit op peil te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.