Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Omgevingsbesmetting speelt grotere rol in overdracht met ESBL

Deventer - Omgevingsbesmettingen door bijvoorbeeld mest, ongedierte en huisdieren leveren een grotere bijdrage aan de verspreiding van ESBL-producerende bacteriën dan in eerste instantie gedacht.

Tot nu toe was het idee dat verticale besmetting, waarbij de bacterie over gaat van ouder op nakomeling, de oorzaak van verspreiding is. Dit meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren in haar pluimveeperiodiek.

Eén reactie

  • politiek

    Vergelijkbaar als bij Q-koorts dus. De horizontale besmetting bij ESBL. Waarschijnlijk zal bedoelt worden in artikel naast de vertikale besmetting OOK de horizontale besmettingen. Een reden temeer om eerder attend te zijn en verantwoording te nemen als bij de Q-koorts waarbij de geitenhouderij en de Overheid de verantwoording niet tijdig hebben genomen. Helaas met duizenden slachtoffers in de humane sector tot zelfs doden toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.