Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Nieuw praktijknetwerk 'Bomen voor Buitenkippen'

Driebergen - Pluimveehouders met biologische en vrije uitloopkippen gaan gezamenlijk werken aan het optimaliseren van de uitloop. Hiervoor is het praktijknetwerk ‘Bomen voor Buitenkippen’ opgericht.

Dat meldt het Louis Bolk Instituut, dat samen met Bionext de pluimveehouders gaan begeleiden. De pluimveehouders willen in de uitloop op een duurzame manier beschutting bieden aan hun kippen. Er worden bomen geplant waarvan geoogst kan worden, die mineralen opnemen uit de grond en waarmee de biodiversiteit en 'eco-efficiëntie' in de uitloop groter worden. Tot en met april 2015 wisselen de deelnemers ervaringen uit en wordt gekeken hoe de verschillende soorten bomen en inrichting voldoen aan de verwachtingen.

'Bomen voor Buitenkippen' werkt daarnaast samen met 'Kiplekker onder de wilgen', uitgevoerd door Stichting Probos. In dit laatste project, medegefinancierd door InnovatieNetwerk, wordt onder meer geëxperimenteerd met de aanleg van wilgenenergieplantages bij twee biologische pluimveehouders. Evenals in 'Bomen voor Buitenkippen' werken de deelnemers in 'Kiplekker onder de wilgen' aan diverse maatschappelijke duurzaamheidsdoelen.

Laatste reacties

  • kulderzuipken

    Nog een beetje en we zitten terug in de middeleeuwen of prehistorie qua parasitemieën

  • Bison

    Ha, kunnen ze eitjes verkopen onder de leuze 'boskip kakelbessen' ,..maar dat zal nog wel even duren want ze hebben blijkbaar zeker nooit van het gezegde gehoord ' boompje groot...plantertje dood'. LOL

  • awknop

    Kippen zijn van oorsprong bosbewoners. Dus zo vreemd is dit niet. Buiten rondscharrelen is prima, maar als het in de zomer zonnig is, is wat schaduw zeer welkom.

Of registreer je om te kunnen reageren.