Pluimveehouderij

Nieuws 16 reacties

NOP wil gesprek over kwestie ingrepen

De NOP-kringen Kuikenbroeders en Fokkers willen op korte termijn om tafel met de staatssecretaris van Economische Zaken over de kwestie ingrepen.

Op de Algemene Ledenvergadering werd duidelijk dat daar een verzoek voor richting ministerie is gestuurd. De inzet is om meer duidelijkheid te krijgen over te nemen stappen. Kreeg de pluimveesector vorig jaar nog voor 10 jaar uitstel op het verbod op ingrepen, afgelopen juli werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen op per 2015 ingrepen te verbieden. Met de motie is tot op heden niets gedaan, de verantwoordelijk staatssecretaris Verdaas is inmiddels afgetreden. De sector heeft aangegeven middels onderzoek en proeven te werken aan het beperken van ingrepen, maar heeft daar wel meer tijd voor nodig dan tot 2015. Extra punt van zorg is het mogelijk wegvallen van cofinanciering bij het opheffen van het Productschap. Op dit moment lopen enkele proeven met moederdieren met onbehandelde snavels. Het is echter nog te vroeg om daaruit conclusies te trekken.

Fabian Brockotter

Laatste reacties

 • bertes

  succes. met deze nieuwe bewind vrouw

 • politiek

  Bekend is dat de LTO,s tesamen meer als honderden miljoenen euro,s eigen vermogen hebben. Mogelijk dat men met die honderden miljoenen euro,s alleen de mega bulk vleesindustrie aan de gang wil houden. Als de LTO,s ook belangenbehartigers zijn richting boerengezinsbedrijven ( en voor de dieren zelf) dan pakken ze hopenlijk eerder de verantwoording bij ingrepen als onlangs bij de discussie of de zeugen nu over een paar weken , 1 januari 2013, wel of niet in groepshuisvesting gehouden moeten worden , 4 dagen na het insimineren .
  Niet alleen snavelbehandeling zijn ingrepen bij dieren maar evenzo het ,,sexen,, van de kuikens, castreren van biggen , onthoornen van rundvee.
  Totaal onduidelijk is welke verantwoording hier de LTO in pakt of vinden die het allemaal wel best wat er gebeurd.

 • alco1

  Hier is politiek ook al aan haat zaaien.

 • politiek

  Beste Alco1. Ik begrijp dat het moeilijke en gevoelige onderwerpen zijn voor u en ook voor de LTO. Nietemin denk ik dat vooral voedselveiligheid ( antibiotica en hormonen in de veehouderij ) nimmer een onderwerp mag worden waar je over behoort te zwijgen. Juist niet. Liever heb ik dat u de feiten weerlegt.
  Prettige feestdagen nog.

 • alco1

  Nogmaals politiek. Ik zeg altijd kom met feiten, dan pakken we de misstanden samen aan. U heeft nog steeds niet door wat voor iemand ik ben. Maar je raas kalkt maar ongefundeerd door.

 • Bison

  Wat zou politiek eigenlijk in het dagelijks leven doen ?
  Hij kan wel professor in de.. 'weet niet kunde' zijn.

 • politiek

  Beste Alco1. Inderdaad heb ik nog steeds niet door wat voor iemand u bent. Mijn zorgen gaan echter meer naar uw bedrijf en naar uw dieren ! De confrontatie met u persoonlijk zie ik als een uitdaging maar ik haak af als je uw dieren onnodig gevaar wil laten lopen. Vergis je niet in de onderwerpen.
  Overigens zal echt wel , spoedig hoop ik , meer duidelijkheid gaan komen.
  Bij meerdere partijen begint onderwerp voedselveiligheid veehouderij en volksgezondheid al meer prioriteit en aandacht te krijgen.
  Helaas nog bijzonder teleurstellend bij de belangenbehartigers van de sector veehouderij zelf. Sterker nog , men geeft aan dat die verantwoording NIET bij hun maar onder verantwoording van de overheid valt. !

 • alco1

  Holle vaten klinken het hardst en het wordt de hoogste tijd dat de partijen naar waarheid worden ingelicht en niet door leken, wat in het verleden veels te veel gebeurd is omdat de de boeren dag en nacht met hun bedrijf bezig waren ten behoeve van het welzijn van de dieren en de economie en de oppositie tijd genoeg had om van allerlei fantasie leugens uit hun neus te peuteren.

 • politiek

  Alco1, Wat ik zie is dat (Z)LTO , de vakgroepen veehouderij, een NEVEDI, Productschappen liever de andere kant op kijken. U geeft telkenmale aan samen de misstanden aan te pakken, juist omdat het onderwerp voedselveiligheid en welzijn dieren u ook wel interesseerd denk ik. Doe eens een voorstel. Zoals gezegd zonder dat uw dieren gevaar gaan lopen !
  Ik reageer wel.

 • alco1

  U heeft het over misstanden en ik zeg kom met feiten.

 • politiek

  Alco1, de feiten zijn zo talrijk en fors dat er een zwijgplicht op ligt.( Aan Nederlandse zijde bij bestuurders enz. ) Men ontkent ze overigens niet. Zodra ik de gegevens heb mogen ontvangen hoort u meer. Er loopt een Wob procedure dus hopenlijk verwijt u mij niets voor die zeer trage manier van openheid brengen door de overheid !.
  Gewoon wachten nog ! .
  Voedselveiligheid is echt niet zo open en transparant als u denkt blijkbaar. Het zou juist open en transparant moeten zijn is mijn visie ten gunste van ieder. !

 • alco1

  Kijk daar hebben we wat aan. Maar je maakt jezelf steeds labiel, door van die uitspraken te doen van: 'Mijn zorgen gaan meer naar uw bedrijf en uw dieren' en
  'Zoals gezegd zonder dat uw dieren gevaar gaan lopen'. en geef ook eens wat informatie over dat Wob.

 • politiek

  Alco1, Ik hoop niet dat men het Wob verzoek inzake openheid voedselveiligheid achter gesloten deuren wil afwerken. ! Als de rechter echter beslist dat men alles achter gesloten deuren wil doen , bij misbruik kinderen doet men zoiets ook wel eens , dan blijft het geheimzinnig. Onduidelijk is natuurlijk of ik dan een zwijgplicht opgelegd krijg.
  Alco1, vergis je nogmaals niet in de onderwerpen. Je behoeft je echt niet in te spannen voor mij , als daardoor uw bedrijf of dieren gevaar gaan lopen.
  Ik ga voor voedselveiligheid en volksgezondheid en dan kom je redelijk veel tegenstanders tegen.
  De discussie met u ga ik niet uit de weg. Regel maar iets.

 • alco1

  Dat er bij de behandeling van misbruik van kinderen achter gesloten deuren gewerkt wordt is niet om feiten in de doofpot te stoppen, maar omdat mensen hun verhaal dan beter vertellen en omdat het voor veel mensen beter is om die gruwel niet te horen. Dat je dit er bij betrekt staat weer in de lijn van jou suggestief denken en daarmee het 1% vertrouwen, weer teniet gedaan.

 • politiek

  Alco1 , vergeet niet dat die gruwel waar ik mee bezig ben om helderheid in te krijgen ook al enkele keren achter gesloten deuren besproken is. !
  Bespottelijk dus ! .
  Ik ben gewoon bezig om die deuren open te trekken.
  Ze staan al op een kier.
  Nog even wachten dus.
  Nogmaals , denk maar aan je bedrijf en de gezondheid van je dieren ! .

 • alco1

  politiek, je heb al heel veel geschreven, echter nergens blijkt uit, dat er ook maar enig kennis van zaken is.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.