Pluimveehouderij

Nieuws laatste update:2 jan 2013

Legkippenbedrijf mag niet verder

Dalfsen - De Raad van State heeft de milieuvergunning voor een nieuw legkippenbedrijf in Dalfsen van de maatschap Huisman met 175.000 legkippen onder voorwaarden goedgekeurd. Desondanks wordt er voorlopig niet gebouwd.

Huisman kreeg in mei 2011 vergunning van de gemeente Dalfsen voor de vestiging van een nieuw pluimveebedrijf.

Hoewel de milieuvergunning nu praktisch rond is, kan er nog niet gebouwd worden. De Raad van State heeft tegelijkertijd de wijziging van het bestemmingsplan ten behoeve van het pluimveebedrijf vernietigd. De bestemmingsplanwijziging is volgens de rechter strijdig met de provinciale regels in de Omgevingsverordening.

Bij de beoordeling van de milieuvergunning krijgen de omwonenden praktisch op alle punten ongelijk van de rechter, maar op twee punten moet de gemeente de vergunning aanpassen, aldus de uitspraak van de Raad van State. De aanscherping van de vergunning heeft onder meer betrekking op de geluidsoverlast. Als het gaat om de bestemmingsplanwijziging moet de gemeente haar werk geheel overdoen.

De maatschap Huisman is al sinds 2008 bezig met de plannen voor het nieuwe bedrijf, waar scharrelkippen en Freilandhennen worden gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.