Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Kippen tussen de druiven

Het bedrijvennetwerk 'Bomen voor Buitenkippen' is opgezet om pluimveehouders met biologische en vrije-uitloopkippen samen te laten werken aan het optimaliseren van de uitloop. Deze week was er een excursie.

Zo’n 25 pluimveehouders, allen met een bedrijf met uitloopkippen, namen dinsdag 18 december deel aan de excursie naar het biologische legbedrijf van Ron en Gracia Verdel in Almen (Gld.). Dit bedrijf, ook een zorgboerderij, combineert het houden van biokippen met druiventeelt voor de productie van Achterhoekse wijn. Zo wordt de uitloop dubbel gebruikt. De excursie was de eerste van het bedrijvennetwerk 'Bomen voor Buitenkippen' van het Louis Bolk Instituut en Bionext. Dit netwerk is opgezet om pluimveehouders met biologische en vrije-uitloopkippen samen te laten werken aan het optimaliseren van de uitloop. Vooraf hield een docent fruitteelt aan Warmonderhof een inleiding.

Onder de deelnemers van de excursie bevond zich slechts één pluimveehouder met gangbare uitloop, de anderen waren biologische pluimveehouders. De organisatie van het netwerk hoopt bij de komende excursies op meer deelname van pluimveehouders met gangbare uitloop. De eerstvolgende excursie is op maandag 4 februari om 13.30 uur in de Flevopolder. Voor meer informatie: m.bestman@louisbolk.nl.

Foto

  • Pluimveehouders luisteren naar de ervaringen van biologisch pluimveehouder Ron Verdel met kippen in een uitloop met druivenplanten

    Pluimveehouders luisteren naar de ervaringen van biologisch pluimveehouder Ron Verdel met kippen in een uitloop met druivenplanten

    Foto: Miriam van de Bree

Eén reactie

  • trijnie

    Ik kan me niet indenken dat die kippen de druiven niet opeten, echt daar kun je op wachten. De mijne vraten alles.

Of registreer je om te kunnen reageren.