Pluimveehouderij

Nieuws 18 reacties

'Kerstkalkoen niet wassen'

Londen – De kalkoen - of kip - voor het kerstdiner moet je vooral niet wassen voordat je 'm verder gaat bereiden. Het rondspattende water kan dan bacteriën vanaf het rauwe vlees verspreiden en de kans op besmetting met campylobactor of salmonella in de keuken groter maken.

Dat zegt de Food Standards Agency (FSA), de Britse voedselveiligheidsdienst. Veel Britse huisvrouwen – en een enkele man – gaan op Eerste Kerstdag of soms de avond daarvoor de kalkoen klaar maken om 'm in de over te kunnen schuiven. De aloude gewoonte is om het dier daarbij eerst te wassen, maar dat kan je volgens de FSA beter niet doen. ''We adviseren om dat wassen achterwege te laten. Daarbij ontstaan druppels en spatten die elders in de keuken weer neerkomen. Dat kan er makkelijk toe leiden dat al gekookte of kant-en-klare gerechten die klaar staan besmet raken. Omdat je die gerechten niet opnieuw of helemaal niet kookt, worden de bacteriën die er op terecht komen ook niet gedood. Campylobacter en salmonella kunnen de handen, het aanrecht, keukengerei en voedsel besmetten. Dus zet de kalkoen rechtstreeks uit de verpakking in de ovenschaal en dan de oven in. De verpakking moet ook direct de vuilnisbak in en daarna moet je goed je handen wassen'', aldus het advies van Andrew Wadge, hoofdwetenschapper bij de FSA.

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Je moet het vlees gewoon even door het chloor water halen.

 • antie

  En daarna inspuiten met zoutzuur. Geeft een milde smaak, tenminste als je de goede wijn gebruikt. Je kunt veel beter reerug eten van een drachtige reegeit, embryo's bevatten geen botten.........Dus die gouden tanden bij die klote jagers blijven gespaard.

 • Bison

  Je blijft er maar reclame van maken zo ik zal die reerug van een drachtige doe die jij zo lekker vind toch eens gaan proberen antie,...ik gooi die embryo maar bij het afval voor de wolven,..die moeten tenslotte ook eten.
  Er lopen er hier zo'n 30-35 van die waarschijnlijk drachtige krengen van mijn hooi te vreten,betalen doen ze niet en de overheid geeft ook geen compensatie,zo ik zal ze maar een beetje uitdunnen met 'acute lood vergiftiging' alhoewel dat uitdunnen illegaal is...maar ja..

  Je ben hierbij uitgenodigd om even een kiekje te komen maken voor je internet collectie

 • antie

  Geef je adres maar even, ik ben er zo.
  Ik lust wel geen reerug van drachige reegeiten.
  Ook een uitgezette fazanten.
  Ook geen ingevroren Argentijnse hazen.

 • aarthamstra1

  De boerderij. ook een goede kerst .Eet vooral geen kalkoen.geen komkommer.
  .Geen plofkip. Niet naar de dierentuin..Circus . Een goed uit einde en een gelukkig nieuw jaar
  gewenst. wens jullie veel nieuwe leden toe.

 • Bison

  Antie,sorry,maar m'n vrouw zegt,laat die idioot maar in Holland blijven.

 • antie

  Hee Bison, ik kan me niet voorstellen dat jij een vrouw hebt. Die moet dan toch wel een flinke instinct-beschadiging hebben opgelopen. Of is ze uitgehuwelijkt???? Met een Boer-ka naar een boer-ke!!

 • Bison

  Eigenlijk een zielig kereltje die antie, nou heeft ie ook al een fetish voor 'burka's'!!!,...zou hij daar ook een foto collectie van hebben??

 • antie

  zielige mensen lopen met een geweer door ONZE natuur. Bison: je straalt kracht uit. Ga maar eens flink je best doen bij je boerka vrouwke. Succes met de kerstballen.

 • breukers1

  Echt allemaal reactie's die deze site sieren.

 • antie

  ja Bison heeft het goed voor elkaar met zijn boerka kalkoen.

 • breukers1

  Ik lees, dat als je wilt reageren ga je acoord met de regels. Bij het lezen van bovenstaande reactie's ben ik op z'n zachtst gezegd toch verbaasd over de 'regels' van deze site. Dit gaat toch helemaal nergens meer over.Ik kan me niet voorstellen dat boerderij een groeiend aantal abonnementen heeft.

 • antie

  dat heb jij goed gezien breukers. Lees maar eens andere reacties van die zgn Bison, die is gewoon gestoord en kan zich niet neerleggen bij democratische besluiten en mensen die anders denken. Maar........actie leidt tot reactie. Hoe slecht ook!

 • Bison

  Mensen zoals Antie verstaan onder 'democratie'...my way or the highway,zij geloven niet in 'leven en laten leven'

 • alco1

  Beste ondernemers. Wij presteren iets waar we trots op zijn. We dragen zorg tot het voeden van de mens. We doen dit met met de hoogste prioriteit voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. De oppositie presteert niets en heeft alleen maar ongefundeerde commentaren. Dit is te vergelijken met kritiek op een scheidsrechter vanaf de zijlijn. Doe het zelf of neem het maar eens op voor die man, dan kom je er achter dat je niet populair bent.

 • antie

  alco(hol) Wat presteer jij?? Voeden van de mens?? Je bent jezus niet met zijn wonderbaarlijke vermenigvuldiging.

 • alco1

  Antie, ook van de F side? Niet voor rede vatbaar.

 • antie

  Alco(hol): kom eens met je antwoord...

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.