Pluimveehouderij

Nieuws

KIP-systeem verder uitgebouwd

Barneveld - Het Productschap Pluimvee en Eieren moet onverminderd doorgaan met de verdere ontwikkeling van het KIP 2.0 (KIP: Koppel Informatiesysteem Pluimvee) systeem.

Die opdracht kreeg het productschap afgelopen donderdag van de sectorcommissie Pluimveevlees. Het productschap was tot voor kort bezig met de ontwikkeling van een platform ten behoeve van vleeskuikenhouders. Op dit platform moeten pluimveehouders zowel de koppelinformatie voor de slachterijen als de informatie voor Dienst Regelingen in kunnen voeren (informatie in het kader van de vleeskuikenrichtlijn). Dit alles om te voorkomen dat vleeskuikenhouders dubbel werk moeten doen.

Nu het voortbestaan van het productschap onzeker is, had het de activiteiten om KIP verder uit te bouwen stop gezet. De sectorcommissie sprak zich donderdag echter onverbloemd uit vóór verdere uitvoering van de plannen. "Het Productschap is er nog en zo lang het er is moet het doen wat het moet doen", verwoordde Nepluvi-voorzitter, Jan Odink het algemene gevoel bij de sectorcommissie.

Of registreer je om te kunnen reageren.