Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Gezonder pluimvee dankzij verscherpte aandacht voor opfokhen en leghen

Driebergen - Uitval van leghennen kan worden beperkt als pluimveehouders meer letten op het gedrag van hun hennen. Iets dergelijks geldt ook voor de opfokperiode.

Opfokkers die scherp letten op het gedrag van hun dieren zien problemen eerder en dat leidt tot betere sterkere dieren aan het eind van de opfokperiode. Die conclusies trekken het Louis Bolkinstituut en Wageningen UR uit twee studies naar het terugdringen van uitval in de legpluimveehouderij.

Laatste reacties

 • mtsheijs

  Beetje achterhaald onderzoek mi.
  Wij werken zelf met de producten van VitaDos. Deze firma werkt aan microbiologisch evenwicht. En we zien dat de dieren zich stukken rustiger en beter gedragen dan anders.
  Met name dus de opfok wacht een grote taak om de kip vele malen beter in evenwicht groot te brengen met als gevolg veel minder problemen op het legbedrijf en betere resultaten.
  Hierin ligt ook zeker een taak voor begelieders en vertegenwoordigers, ipv van blind bezig te zijn met bijvoorbeeld zuren en leven, ook goedaardig kapot te maken, opbouw van leven en weerstand verhogen.
  Het door ons zelf opgefokte koppel komt thans 2 weken eerder vele malen beter aan de leg, met een super gedrag.

 • @mtsheijs, Deze boodschap wordt mede mogelijk gemaakt door Vitados! opfok is inderdaad cruciaal voor het wel slagen van de start van een koppel leg.

 • l coumans

  als bio opfokker ben ik het niet met de vorige reacties eens, stimuleren en activeren en de kuikens correct vaccineren is mijn motto , en een garantie voor een succesvol legkoppel. een daar heb je geen vitados produkten voor nodig het is allemaal veel simpeler als gedacht wordt.

 • kleitokkers

  Ik sluit bij je aan Coumans. Bovendien zal de tijd uitwijzen dat de vitados bedrijven er bovenuit gaan steken. Dan wordt het vanzelf algemeen goed.
  Ik wil zelf ook altijd basis blijven. Want als het standaard kan waarom, dan niet standaard doen. Is mijn motto.

Of registreer je om te kunnen reageren.