Pluimveehouderij

Nieuws

Fusie pluimveebedrijven Wit-Rusland

Minsk - Het Wit-Russische bedrijf Servolux is de grootste aandeelhouder geworden van het pluimveebedrijf Smolevichi. De twee bedrijven zijn leidend in Wit-Rusland op het gebied van pluimveevleesproductie.

Volgens experts zal deze fusie grote consequenties kunnen hebben voor de pluimveemarkt in het land doordat hierdoor een monopolistische situatie ontstaat van Servolux. Volgens het ministerie van landbouw in Wit-Rusland produceerde Smolevichi in de eerste helft van dit jaar 25.484 ton pluimveevlees. Het was hiermee de grootse producent in het land. Op nummer twee komt Servolux Agro, een onderdeel van Servolux. Dit bedrijfsonderdeel produceerde 25.061 ton pluimveevlees in de eerste helft van dit jaar. Na de fusie komt Servolux nu uit op ruim 50.000 ton pluimveevlees in 6 maanden tijd. Dat is ruim het dubbele van 'Poultry Farm Druzba', de directe concurrent in Wit-Rusland van Servolux.  

Of registreer je om te kunnen reageren.