Pluimveehouderij

Nieuws

Franse overheid wil pluimveehouderij steunen

Châteaulin – De Franse regering zal begin 2013 een pakket steunmaatregelen voor de pluimveehouderij in het land presenteren. ''De agrarische sectoren verkeren in problemen maar de staat laat niemand in de steek'', aldus staatssecretaris voor landbouw Guillaume Garot.

De bewindsman deed zijn aankondiging tijdens een bezoek aan Châteaulin, het stadje in Bretagne waar ook het hoofdkantoor van de ondergegane kippengroep Doux is gevestigd.

In Bretagne, het belangrijkste gebied voor de intensieve veehouderij in Frankrijk, is de oppervlakte aan pluimveebedrijven de laatste vijftien jaar met 50 procent afgenomen naar 4 miljoen vierkante meter. ''Wij zullen voor het eind van de winter de eerste maatregelen aankondigen om de sector te hulp te komen'', verzekerde Garot. Hij noemde onder meer de administratieve lasten en de regels op het gebied van het milieu. ''We moeten komen tot een contract tussen de maatschappij als geheel en de boeren zonder dat de laatsten de normen op het gebied van het milieu gaan verwaarlozen'', verwoordde Garot op typisch Franse manier.

Of registreer je om te kunnen reageren.