Pluimveehouderij

Nieuws

EU kritisch over toezicht pluimveeverwerkende industrie

Brussel - De Europese Commissie heeft kritiek op de officiële controles van de Nederlandse voedselautoriteit NVWA op de hygiëne in Nederlandse pluimveeslachterijen en vleesverwerkingsbedrijven.

Dat blijkt uit een rapport van de Food and Veterinary Office (FVO) van de Europese Commissie over de gang van zaken in de Nederlandse pluimveeslachterijen en verwerkende bedrijven. FVO constateert dat er een al omvattende en goed gedocumenteerd systeem van officële controles is, maar dat er wel het een en ander aan te merken valt op het toezicht op slachthuizen door officële dierenartsen.

De Europese voedselautoriteit constateerde onder meer tekortkomingen bij de ante-mortemkeuringen, tekortkomingen bij de zelfcontroleprogramma's van de bedrijven en gevallen waarin vlees werd ontdooid en opnieuw ingevroren.

De NVWA stelt in een bijgevoegde reactie bij het rapport dat de ante-mortemkeuring haars inziens voldoet aan de Europese regels. Op de andere punten stelt de NVWA dat de zaken onder de aandacht zijn en dat er aan verbetering wordt gewerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.