Pluimveehouderij

Nieuws

Doux krijgt drie maanden respijt

Quimper - De handelsrechtbank in Quimper heeft het in surseance verkerende kippenbedrijf Doux drie maanden extra de tijd gegeven om met een aanvaardbaar herstelplan te komen. Dat plan zou eerst eind november op tafel moeten liggen maar dat wordt nu eind februari.

Bij Groupe Doux gaat het alleen nog om de activiteiten op het gebied van diepvries- en bewerkte kipproducten. De versdivisie is eerder failliet verklaard en in onderdelen verkocht aan een aantal Franse concurrenten. Daarbij zijn alles bij elkaar duizend banen verloren gegaan. Ook enkele kleinere bedrijven van de overgebleven divisies zijn de afgelopen tijd al afgestoten. Zo is vorige week nog het vleesbedrijf SA Pierre Doux met 18 werknemers overgenomen door Bretagne Viande.

Of registreer je om te kunnen reageren.