Pluimveehouderij

Nieuws 3111 x bekeken 28 reacties

Dekamarkt stopt met verkopen van vlees van foie gras-eenden

Amsterdam - Supermarktketen Dekamarkt stopt op aandringen van actiegroep Wakker Dier met het verkopen van vlees van eenden uit de foie gras-industrie.

Deze toezegging deed DekaMarkt aan Wakker Dier nadat Wakker Dier hen vroeg het product Confit de Canard, een blik met gekonfijte eendenpoten van gedwangvoederde foie gras-eenden, uit het schap te verwijderen. De Franse vleesleverancier had bevestigd dat de eendenpoten in het blik inderdaad uit de foie gras-industrie komen.

Laatste reacties

 • gambanar

  Beste
  Wat een beslissing ,dan koop ik toch gewoon lekkere foie gras bij de concurrentie en zal er van genieten .

  Hoe is het mogelijk dat een groep emotionele wetenschappelijk ongeschoodle burgers gaan bepalen in een vrij EU wat een keten al dan niet mag verkopen .NEDERLAND wordt wakker en leef in een globale wereld in 2013.

  De BRICS landen zijn ondertussen alle agroproductie aan het overnemen ,waar voedselveiligheid en traceerbaarheid geen enkele waarde heeft ,waardoor op termijn de volksgezondheid zal verminderen in EU .Hou de productie van voeding in onze eigen handen ,maak dat het kwaliteit is en dat een EU onderdaan kan eten wat hij wil .Dierenwelzijn is mooi ,maar MENSENWELZIJN is veel belangrijker.

  Dat 2013 een heerlijk jaar vol lekkernijen wordt geproduceerd in EU

  Emiel Arron

 • gambanar

  En dan nog iets

  Dwanggevoederde eenden of ganzen .Waar ligt het probleem als het eindproduct veilig en lekker is .Trouwens hoeveel dementen worden er niet onder dwang gevoederd in bejaarden tehuizen ???? Elk kind wordt bijna onder dwang gevoederd .

  Laten we ons bezig houden met de ECHTE problemen

  Emiel Arron

 • braakman.tap1

  Dan gaan we morgen naar de PLUS boodschappen doen. Jammer want ik vond het assortiment bij de DEKA super.

 • AngelinaBallerina

  Wat maakt een mens belangrijker dan een dier? U bent een walgelijk mens Emiel...

 • Miriamnu

  Wat een goed nieuws. Ben er erg blij en als de dieren konden praten, zij ook.
  Wat een idee zeg, stel je eens voor. iemand houd je strot vast en propt daar zo fanatiek eten doorheen en stopt niet. Wat moet erg zijn zeg. Vreselijk. Gefeliciteerd Wakker Dier. Weg met die gewetenloze instelling t.o.v. dieren
  Ze voelen angst, geluk, liefde en willen net zoals wij, veiligheid!
  Merry Christmas to all. Oh dat verstaan jullie natuurlijk niet.
  Gelukkig kertsmis, ook namens de dieren

 • sensia

  Het eten van vlees van zieke dieren hoe ongezond wil je het hebben. De poten van gedwangvoederde eenden, waarom staat er dan zo'n opgesmukte foto van vette paté bij? Wakker Dier ik blijf jullie volgend jaar ook weer steunen!

 • Wb43Ur

  Men is in Nederland helemaal doorgedraaid,eerst een kapitaal uitgeven voor
  een ten dode opgeschreven vis. Dan weer gezeur over ganzenlever,(heerlijk)
  er moet eerst weer honger komen,zo dat ze de boeren weer zullen
  waarderen.
  Wien Bemelmans.

 • AngelinaBallerina

  Ik heb nog liever honger, dan dat ik foie gras en ander dierenleed in mijn lichaam stop... En die bultrug, die in vrijheid heeft geleefd en aan een natuurlijke dood is gestorven, vergelijken met mishandelde dieren in gevangenschap slaat nergens op natuurlijk, maar goed ik denk dat Wien Bemelmans dat diep van binnen eigenlijk ook wel snapt, maar om dat toe te geven moet je gewoon weer een 'bewustzijnsstapje' verder zijn en dat is voor velen moeilijk, want mensen zijn nou eenmaal hardleers. Helaas gaat dit wel ten koste van al die onschuldige en arme dieren, die net als iedereen het recht zouden moeten hebben om in vrijheid te kunnen leven. :-(

 • gambanar

  Waarom zouden wij mensen welke recht hebben om knus en warm binnen te zitten ,met onze voeten in sokken ,schoenen en warme pantoffels ,op een verharde vloer ,de dieren het recht ontnemen om te genieten van de luxe welke de technologie mogelijk maakt .Ik wil vrijheid om te eten wat ik wil ,ook foie gras en een lekkere eendenbout
  Ondertussen wens ik alle vleeseters en lekkerbekken het beste toe voor 2013 ,en laten we eens en voor altijd komaf maken met deze zogezegde dierenvrienden in 2013 .Leve het lekker stukje vlees ,geproduceerd volgens de meest moderne technieken van zoötechnie in moderne metropolitane intensieve en economisch haalbare systemen waar topproducties en voedselveiligheid gegarandeerd zijn .Alle dieren weg met hun poten uit hun eigen uitwerpselen en de modder ,alles terug op moderne batterij systemen waarop de dieren op een gezonde ,zonder gebruik van antibiotica en worm-coccidiose middelen aan zo laag mogelijke kostprijs , een aangenaam leven kunnen hebben tot ze geslacht worden en kunnen verorberd worden door de inteligente mensheid ter verbetering en verhoging van de kwaliteit van ons bestaan.
  ing Emiel Arron

 • gambanar

  Wim Bemelmans ,proficiat ,u weet ,waarover u spreekt!!!!

  ing Emiel Arron

 • gambanar

  Boodschap aan alle supermarkten en retailers

  Betaal een correcte prijs aan de boeren en stop met te luisteren of in te spelen op de nonsens van de zogenaamde dierenvrienden ,welke de voedselvoorziening zowel op kwalitatief als op kwantitatief vlak ,mondiaal en in EU aan het ondermijnen zijn door hun emotionele en onkundige benadering

  ing Emiel arron

 • politiek

  Beste Sensia en meerdere
  . Ik ben altijd wat terughoudend geweest naar u. Echter vandaag heb ik een zeer nare ervaring meegemaakt. Ieder die een mening heeft die niet strookt met die van de intensieve veehouderij is ziek. Nog erger , men zit wat plezier te maken over invalide kinderen.
  Ik bemerk dat u scherp aangevallen wordt om uw stellingname , maar uw visie is doodgewoon de juiste. ook meerdere hebben gelukkig eenzelfde visie en als de sector veehouderij zo primietief denkt dan ga ik die uitdaging met nog meerdere motivatie tegemoet om die gezond te krijgen.
  Dan hebben we nog een opdracht wat we gezamelijk best aankunnen.

 • alco1

  Hej Sensia, Ballerina, Bob of wie dan ook, Jullie hebben er een vriendje bij. Politiek is de naam. Hij zegt bewijs materiaal in handen te hebben, dat de veehouderij er maar een zooitje van maakt. Dit heeft misschien wel jullie interesse. IK heb de hoop opgegeven dat het van enige waarde is en de psychische hulp aan hem opgegeven.

 • ruben1979

  hou A.U.B. op met elkaar voor rotte vis uit te maken. Ik zal het nog een keer proberen, Sensia kom eens een kijkje nemen bij ons op het bedrijf (vleeskuikens) als uw bezwaren dan nog steeds zo groot zijn als ze nu zijn mag u vrij reageren hier, maar kijk eerst naar de realiteit alvorens iets te zeggen.

 • gambanar

  Beste politiek

  men in het leven nooit over juist en verkeerde visie spreken ,wel over andere visies welke onderbouwd zijn doot wetenschap en techniek

  in dergelijke discussie dient men zich te onthouden van emoties ;degene die geen vlees wenst te eten wordt gerespecteerd ,maar ook de mensen welke wel kunnen genieten van vlees dienen ook gerespecteerd te worden ,alsook de producenten ervan.

  U als dierenvrienden hebben de laatste jaren enorm hard geroepen met emotionele slogans ,en gehoor gekregen met de poliiekers, die inpikten om een beetje stemmen te kunnen bijeen sprokkelen. Politiekers dienen na te denken ,en niet zomaar de kreet van enkelen, die heel mondig zijn en hard kunnen roepen over te nemen zonder onderzoek en motivatie

  ing Emiel Arron

 • politiek

  Beste gambanar, Emiel Arron

  gebruik a.u.b. volgende keer niet meer het woord ing voor uw naam. ! Wij kunnen dat n.l. niet controleren of u dat waardig bent .

 • alco1

  Hallo Ruben1979 Als het goed heb je mijn nummer nog. We hebben nu wel gesprek stof voor even een belletje.

 • kk

  Politiek,wij weten ook niet of jij politiek waardig bent.

 • gambanar

  Ik durf tenminste onder mijn eigen naam te publiceren ,hetgeen hier niet van iederen kan gezegd worden

  mvg

  ing Emiel Arron

 • gvdf

  Blijkbaar wil de consument toch die dierenellende van de intensieve veehouderij niet. En dan kan Emiel en wie dan ook nog zo pro zijn, de consument heeft het toch voor het zeggen nietwaar? Als men nu wat eerlijker is naar de consumenten dan zullen we zien wat er overblijft. Zet eens op verpakkingen hoe dieren echt geleefd hebben en we zullen zien welke verkoopcijfers we overhouden voor bepaalde producten. Laat consumenten een stem hebben en laat de intensieve veehouderij zich vooral niet verschuilen achter walgelijke reclame die de indruk wekt dat dieren het leuk hebben (Paula de koe enz.). Zolang het allemaal leugens zijn zullen consumenten reageren en zullen organisaties die dierenleed aan het licht brengen bestaansrecht hebben. Ik vind het ook een taal van de politiek om de consument eerlijk te informeren over de misstanden en dan kunnen mensen een weloverwogen keuze maken. O ja, waarom zou een mens meer rechten hebben dan een dier? Ik zie dat niet hoor, omdat je zelf mens bent en denkt superieur te zijn ofzo? Of omdat je gevoelloos bent en een zieke geest hebt die het leuk vindt dat andere diersoorten moeten lijden. Ik kan het niet bevatten allemaal.

 • gvdf

  U vergist zich als u denkt dat het enkele dierenvrienden zijn, u onderschat de consument enorm wat ik een belediging vind voor de consument. Boeren zouden meer respect moeten hebben voor hun klanten en niet alsof zijn almachtig zijn, de consument heeft ze nodig maar ook andersom, vergeet dat niet. De gesloten deuren van de veehouderijen moet maar eens afgelopen zijn, er zijn veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Foie gras is iets wat mensen liever niet willen, waarom snapt u dit niet. Wakker Dier vertegenwoordigt een grote groep mensen, niet zomaar een enkeling, daar geloof ik niet in. Ik neem ze serieus als ondernemer en ik zou iedereen aanraden dit ook te doen. Veehouder/landbouwer zijn beroepen die best met respect voor dier en natuur uitgeoefend kunnen worden en daarom hecht ik persoonlijk wel belang aan de stem van het volk, zo zou je het ook kunnen zien.

 • jan10

  De consument kan toch zeker zelf wel bepalen of ze dit spul wel of niet kopen??
  Als ze het lekker vinden kopen ze het gewoon!
  Als ze het niet willen kopen ze het niet ,en raakt de super het niet kwijt en stopt dan vanzef met de verkoop.
  Voor nertsenbont gelt hetzelfde.
  Het gros van de consumenten intereseerd het geen ruk waar en hoe iets geproduceerd word.

 • bankivahoen

  Dat is niet bepaald een linkse gedachtengang Jan10@ , die mensen willen niet dat het gepeupel zelf iets te kiezen heeft,die maken de keuze zelf omdat dat hen toch een zekere macht en status geeft en daar is het hen om te doen!(Marx, Stalin, Mao om wat illustere lieden te noemen zijn hun grote voorbeelden)

 • joannes

  @jan10, je ¨de consument kan toch zeker zelf wel bepalen of ze dat spul wel of niet kopen en eten?¨ is wat die zogenaamde ¨bewuste consumenten¨als @gvdf, @Miriamnu en @AngelinaBallerina betwijffelen met hun zienswijze. Zij gaan er van uit dat elke consument zich vragen moeten stellen of een dier wel een in hun ogen waardig leven heeft geleden. En chanteren Supermarkt organisaties met de negatieve aandacht. Hun wereldbeeld is; zoals een gesprek tussen vrienden waar er één altijd het hoogste woord moet voeren en de anderen het tolereren omdat er anders niets gezegd wordt. Een mening hebben zonder er echt iets van het onderwerp te weten en daarmee proberen dominatie te verkrijgen. En omdat er teveel mensen zijn die zo´n houding tolereren zie je dat die schreeuwers de aandacht houden. Het tij moet keren om in de groep de aandacht op de werkelijke problemen van de maatschappij te krijgen. Een product als

 • joannes

  vervolg - vlees van foie gras-eenden is niet meer dan ego tripperij waar die paar schreeuwers de aandacht krijgen en Deka Supermarkten pragmatisch een kans ziet om weer gratis publiciteit op te pakken die voor die tolerante consumenten die lui niet willen doorvragen en doordenken niet schaadt. Niet schaadt want die willen gewoon geleid worden. Kijk maar eens naar de kookadviezen die er gepubliceerd worden. De meeste consumenten laten een paar ¨specialisten¨ hun maaltijd bepalen! Allerhande en consorten zijn niet voor niets zo invloedrijk!

 • Nines

  Joannes: mee eens.

  Het is niet dat Wakker Dier gelijk heeft en dat veel consumenten zich daar achter scharen. Veel consumenten weten gewoon niet waar hun eten vandaan komt en het interesseert ze ook niet. het moet snel klaar en voor het grijpen liggen. Dat het in de aanbieding is, is mooi meegenomen. De gemiddelde mens heeft nauwelijks een etiket op de achterkant gelezen. De gemiddelde mens trekt liever minder dan een half uur uit voor boodschappen. Wakker Dier en aanhangers doen suggereren dat iedereen tegen dierenleed is.. Het lijkt me ook sterk dat je daar voor kunt zijn. Het probleem van Wakker Dier is echter dat zij niet durven kijken bij de boer en niet durven te luisteren naar het échte verhaal. Zij vinden het leuk om anderen kapot te maken en leugens te verspreiden. Als Wakker Dier werkelijk eens iets wil veranderen, moeten ze beginnen bij zichzelf.

 • gvdf

  @Joannes, niet mee eens, je denkt te generaliserend. Zelf behoor ik ook tot een boerenfamilie en proberen we wel te luisteren naar de consumenten die kritisch zijn en dat worden er steeds meer, ik zie een kentering hierin. Ik denk dat je je vergist in de meeste consumenten en dat is jammer en ook beledigend. De laatste jaren proberen wij juist zoveel mogelijk op te pikken hiervan.
  @Nines, jammer dat je de consument zo onderschat. In deze huidige tijd waar veel kinderen allergische reacties krijgen, veel mensen ziek zijn gaan ze zich juist meer verdiepen in voeding. Ik zie het om mij heen en de vragen die ik krijg. Jammer dat veel mensen hier dat onderschatten. Of is het niet willen zien? Dat kan ook, tis maar wat je uitkomt misschien?

 • gvdf

  @jan10, tis zo dat de consumenten naar mijn idee niet goed voorgelicht worden, er wordt bewust informatie achtergehouden al wordt het steeds beter. Er moet meer duidelijkheid op verpakkingen komen over het produceren van de producten en wat er voor stoffen inzitten. Nog steeds is het moeilijk om boven water te krijgen wat er exact in producten zit verwerkt, danwel waarmee producten zijn bewerkt. Het is niet voor niets dat er een recordstijging is geweest in 2012 vwb biologische producten, ondanks de crisis is dat toch wel bijzonder.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.