Pluimveehouderij

Nieuws 1285 x bekeken 2 reacties

Antibioticaverbruik bij Oekraïense vleeskuikens hoog

Kiev - In de Oekraïense vleeskuikenhouderij wordt nog steeds op grote schaal gebruik gemaakt van antibiotica in het voer. Dit kan bedreigend zijn voor de gezondheid van de consument. Dat stelt Yuri Starchevsky, directeur van de consumentenorganisatie 'Life Standart'.

Volgens Starchevsky kan de vleeskuikenhouderij in Oekraïne niet zonder de antibiotica omdat de omstandigheden slecht zijn. Zonder de antibiotica zou de sterfte onder de dieren sterk toenemen en zouden forse verliezen worden geleden. Een ander probleem waar Starchevsky op wijst, is het verouderde, nog uit het Sovjet-tijdperk stammende controlesysteem op antibiotica, dat totaal niet is toegerust om ook moderne geneesmiddelen in het vizier te krijgen.

Het grootste probleem is echter volgens Starchevsky het gebrek aan urgentie en verantwoordelijkheidsgevoel voor het probleem. Ook de boetes die worden uitgedeeld voor het gebruik van antibiotica zijn in de ogen van Starchefsky veel te laag.

Laatste reacties

 • Ruud van Hulst

  In 2000 is er al begonnen met diermeel vrij voer.
  De problemen waren kletsnatte stallen.
  Dit gepaard met de nodige gezondheidsproblemen.
  Hier hoeft geen duur onderzoek naar gedaan worden.
  Gewoon wat boerenverstand vanuit een verleden opgebouwd

 • mazzel1

  Ruud,
  je hebt 100% gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.