Pluimveehouderij

Nieuws 45 reacties

Wakker Dier pakt KFC aan

Amsterdam - Fastfood keten KFC (Kentucky Fried Chicken) is het volgende doelwit van de Wakker Dier campagne tegen gangbaar pluimveevlees ('plofkip').

Wakker Dier roept in een film op tot een boycot van KFC, totdat de fastfoodketen overstapt op kip met een Beter Leven ster. Wakker Dier heeft het vooral voorzien op de KFC 'bucket': een grote emmer vol stukken gefrituurd vlees. Een 'Hot for Two' bucket weegt ruim twee kilo, terwijl het Voedingscentrum per dag per persoon slechts één tiende daarvan aanbeveelt aan vlees.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Mensen kunnen best zelf een keuze maken en hoeven niet gedwongen te worden! KFC zou nu ook een emmer van 5 kg kunnen aanbieden voor het hele grote gezin ,het scheelt een berg verpakking!

 • northwest

  Een stelletje dictators, dat is hoe ik over wakker dier denk.

 • Elevage

  dus als ik het goed begrijp is die bucket wel in orde als het een beter leven kip is, tenminste volgens wakker dier.
  Het voedingscentrum wil helemaal geen grote porties, maakt niet uit welke kip en dan gaan ze er ook van uit dat je die 2 kilo in je eentje op eet........

  Inderdaad Bankivahoen, we kunnen best ZELF kiezen, daar hebben we geen wakker dier voor nodig

 • Mozes

  Acties tegen de detailhandel zijn voor de boer geen probleem zolang dit een verandering van koopgedrag veroorzaakt die structueel is.

 • Mels

  Lekker uitlachen zou ik ze als ik KFC was,maar nee er zal wel weer overleg plaats vinden over een overgangstermijn.Laat die imbecielen toch met hun waanideen,als je niet wil kom dan niet bij KFC,wil je wel dan smikkel je lekker een emmertje kip weg.En wie is het voedingscentrum om zich te bemoeien met mijn eetgewoontes

 • bankivahoen

  Het voedingscentrum is een gedrocht dat absoluut geen neutrale uitspraken doet over voeding.Het doet uitspraken die doen denken aan die van wakker dier /partij vd dieren etc. Betutteling ten top! Opheffen zou ik zeggen!

 • boerderijkijken

  wakker zijn ze niet in iedergeval

 • crisismanager

  waarom moet kfc omschakelen wakker dier.omdat het regulier vleeskuiken milieuvriendelijker is ? als je blijft schoppen tegen de veehouderij ga je op den duur jezelf tegenspreken.en gaan jullie dan weer met achterhaalde filmpjes waarin de zieke dieren uitgelicht worden komen.en hopen om mischien nog een paar burgers te treffen.kfc laat je niet doen .de poot stijf houden

 • joannes

  Het is gewoon goedkope, maar zeer goed geselecteerde reclame om luie simpatisanten van de overtuiging/geloof ¨vegetarisme¨ te stimuleren hun schuldgevoel af te kopen met een donatie. En KFC is natuurlijk een bijna vanzelfsprekend slachtoffer in deze actie met de reclame, of aandacht trekkende offerte van de 2 kg bucket vol gefrituurde kip. Het zijn reclames die elkaar versterken in marketing termen met als slachtoffer het imago van de pluimveehouder met zijn houderijmethode! Manipulatie van het publiek! De keerzijde van vrijheid van menings uiting!

 • Ishtar

  Niet normaal wat WDd oet, ik zou als boer en boerenbelangenbehartigers me maximaal achter KFC gaan scharen.
  Ik zou actie als boer gaan voeren samen met KFC, dat zou nog eens een signaal zijn....

 • hilderink

  Mels, als jij je vol wilt proppen met kadavervlees moet je dat vooral doen (...). Maar wie ben jij dan om je medeburger vervolgens jouw ziekenhuisrekening te laten betalen (lees: de al maar stijgende zorgpremie)??!! Dergelijke issues zijn namelijk herhaaldelijk in het 'normale nieuws' geweest...
  Wellicht dat het Voedingscentrum daarom bestaat...

 • mazzel1

  Hij heeft een nieuwe naam...

 • Ross

  Lijkt er wel op!!!.

 • Mels

  Hilderink,de keren dat ik bij de KFC kom zijn per jaar op de vingers van een hand te tellen als je er al vingers voor nodig hebt,ik houd nu eenmaal niet van betutteling daarom mag het voedingscentrum wel een advies uitgeven maar dat wil nog niet zeggen dat je je daar aan moet houden.En by the way,elk vlees op je bord komt van een kadaver,ik ga er vanuit dat de kip vers genoeg is om op te smikkelen en zo niet ga ik er net als vele anderen niet dood aan dacht ik zo,de voedsel en waren autoriteit heeft het maar druk met de horeca

 • hilderink

  Grappig... hééél grappig mazzel1 en ross. En ook erg interessant trouwens. Zijn jullie dan écht te dom om te begrijpen dat het zomaar kan dat er meer mensen zijn die kritiek hebben (op jullie) dan alleen de heer B bob... ????????????

 • W Geverink

  B Bob is de alias van Aad Baars en sinds dat bekend werd is er van hem niks meer vernomen.

 • W Geverink

  Hiderink woon jij mischien ook in Texas?

 • Flyinghollander

  W Geverink, hij is eindelijk geblockt :)

 • joannes

  Hilderink vergeet dat de supermarkt in verhouding veel meer frisdranken, snacks,vooral opgevrolijkte koek en deegwaar is gaan verkopen dan vlees. De vlees consumptie is op zijn best stabiel al jaren en dat geld ook voor de zuivel. HIj zou zijn kritiek voor de zorg verzekering bij de multinationals, die met marketing praktijken hun waar tot onweerstaanbaar aanprijzen, moeten richten. Voor vlees wordt alleen nog een prijsvoordeel gegeven maar geen retailer durft als slager een oversized vleesconsumptie aan te prijzen zoals KFC die niet meer of minder een Amerikaans promotie model hier lanceert. En.... er achter komt dat dit model op weerstand van de 4 % vegetariërs oplevert die zich verkleden als PvdD en eigenlijk een geloof op willen dringen in een laïcisme gemeenschap.

 • Ross

  Laat mensen zelf kiezen. Minderheid wil de meerderheid regeren.

 • mazzel1

  @Hilderink; niet zo happen; je verraadt je eigen natuurlijk zo.

 • Khalid en zijn maten

  Hilderink houd zich ook bezig met consumentenvoorlichting op 1 of andere vage website,ik vermoed dat die site gesponsord word door WD,want er staat niet veel positief commentaar op jegens de reguliere landbouw.

 • Nines

  Voor de facebookgebruikers onder ons; kijk eens naar de reacties die bij KFC Nederland worden geplaatst op hun facebooksite. Vol nonsens van stedelingen die de kippetjes zo zielig vinden. Zij geloven alles wat wakker dier ze voorkauwt. We mogen het ze niet kwalijk nemen, want wij als veehouders geven namelijk geen ander verhaal af. Wij gaan tegen elkaar een beetje boos lopen schreeuwen, boehoe Wakker Dier is slecht, maar dat Wakker Dier niet in ons straatje ligt is al 15 jaar bekend. Als wij nooit actie ondernemen met een positief verhaal over ons vakgebied, dan krijgt wakker dier alleen maar meer aanhang. Steden worden groter, het platteland loopt leeg. Hoe moet een consument een bewuste keuze kunnen maken, als zij alleen maar de slechte kant van het verhaal horen? Bovendien moeten we niet alleen de consument overtuigen, maar ook bedrijven, KFC, AH, Jumbo en al die anderen die nu worden getreiterd door Wakker Dier. Ze gaan een keer toegeven en dan zijn wij te laat.

 • W Geverink

  Beste Nines. Jullie als boeren bezitten als ik me niet vergis een belangenbehartiger met een vermogen van rond de achthonderd miljoen. Met zoveel centen achter de hand hoef je niet mee te lullen met iedereen die je sector onderuit probeert te halen maar kun je de confrontatie opzoeken en het verhaal zelf brengen zoals het is. Als je werkvolk niet presteerd naar behoren kan je ze toch gewoon ontslaan?

 • Nines

  Belangenbehartiger? Zie jij de belangen van veehouders behartigt worden dan?

 • politiek

  Nines , ik denk dat u in #23 en 25 een wezenlijk probleem aanstipt. Nooit zul je een positief geluid horen van boeren over hun eigen afnemers/consumenten van hun eigen producten ! ? Ze weten hun eigen producten momenteel nog niet eens correct, aantrekkkelijk,uitdagend te promoten en vermarkten . Voor een correcte prijs die voor correcte producten gelden. En degene die ze koopt , de consumenten dus, deugen niet ! Hopenlijk komt er zodadelijk , als productschappen opgedoekt zijn , betere promoting/vermarkting agrische producten met belangenbehartiging die dichter bij boeren en consumenten staan. Ben zuinig op uw afnemers van de agrische producten. Het zijn uw klanten en bestaansrecht.

 • W Geverink

  Nee Nines, jullie belangen worden totaal niet behartigd. Met deze belangenbehartigers blijven jullie als boeren zonder uitzondering aan het kortste eind trekken.

 • Nines

  Politiek, het enige waar ik over hoor klagen is de lage prijzen. Terecht, want prijzen maken een zeer groot deel uit van je bestaansrecht. Consumenten weten niet welke wereld schuilgaat achter een prijs. Zij vragen alleen om zo goedkoop mogelijk. Het zou het ministerie van Economische Zaken niet misstaan eens een lespakket samen te stellen voor scholen waar in naar voren komt hoe prijzen tot stand komen. Ik snap dat klanten uiteindelijk ook een deel van je bestaansrecht zijn, maar er zijn ook grenzen. Je moet niet op je knietjes gaan smeken dat ze van je afnemen, want dan is er iets mis. Mijn opvatting is dat de boeren meer in hun mars hebben dan dat jij hier suggereert. Alleen dat ik dan weer termen hoor van we moeten de sector sexy maken, nee. Het is juist rauw en dat heeft wat. 4 miljoen Nederlanders genieten daar wekelijks van bij Boer zoekt Vrouw, dus dat karakter is niet per definitie slecht. Boeren hebben al vele eeuwen overleefd, ze gaan nog wel een aantal eeuwen door.

 • politiek

  Nines, ik zal als voorbeeld een willekeurig voorbeeldje geven uit een andere sector. b.v. fietsen. Als die stomme fietsliefhebbers niet in de gaten hebben dat (b.v. gazelle,union.bataves of giant enz. ) de beste fiets is weten ze niet welke wereld er schuilgaat om tot die prijsstelling te komen. Het ministerie behoort dat Nederland ook duidelijk te maken middels lespakketen op school.!. Ze snappen er niets van en daarom kopen ze maar van die fietsen van de bouwmarkten en ook al bij de supers. Ook die fietssportgroepen weten het niet !. Dat zijn een stelletje dictators ( northwest )en imbicielen met waanideeen.( Mels ) Het gedrocht ( joannes) snapt er niets van. Allemaal niet erg positief over de eigen kopers van de eigen markt. ! Oordeel niet te snel over je klanten ! en als promoting en/of vermarkting meer sexy , ruig of rauw moet gebeuren. ? Zowat. Er worden fietsen verkocht 10.000 euro/stuk voor een fietsje van 8 kg zonder spatborden, verlichting, bagagedrager. De klant is koning. Zeer grote discussies worden er gevoerd juist over die fietsen. Die trekken de markt omhoog van de andere ook goede fietsen van b.v. 2.000 euro/stuk. Uiteraard kun je ook naar de super gaan voor die fiets van 100 euro. Waar ben je als sector trots op vraag ik me af. Nee, ik vind het zielig dat de landbouwsector de eigen producten nog niet eens kan vermarkten zonder de klant te beledigen. Doe het desnoods met die sexy, ruige ,rauwe boerin. !

 • jan10

  Ja politiek een fiets van 10000 en dan nog doping moeten gebruiken om die trappers in de ronte te krijgen.

 • joannes

  Politiek eindelijk laat je een beetje in je gedachte wereld kijken en het ziet er troebel uit! Wanneer je collega commentatoren profielen aan meet als ¨imbiciel¨ met ¨waanideeën¨ en ¨gedrocht¨ en ideeën hebt over fietsliefhebbers die ¨stom¨zijn en opgeleid moeten worden door ¨Onderwijs¨ en de: ¨dictators (northwest)¨ En marketing wil converteren in ¨sexy, ruig en rauw¨ met een boerin die de klant op die manier moet verleiden het Agro product te kopen. Je bent van God los beste Politiek! Je probeert met Porno voeding te presenteren met als motief: de klant respecteren in zijn interesses. Het zegt alles over je gedachte wereld en maakt helemaal duidelijk dat je eigenlijk veel liever naar porno advertenties kijkt dan die van voeding. Je hebt je vergist in website dat is je probleem!

 • politiek

  Beste joannes. Ik heb in mijn reactie # 29 proberen aan te geven zoals vele reageren naar de eigen afnemers/consumenten van eigen agrarische producten. Ik heb ditmaal een woordkeuze gebruikt die ook in eerdere reacties is gebruikt juist naar die consumenten toe. Om het duidelijker te maken. In mijn beleving is het niet erg bevorderend voor een goede relatie boer consument. Goede presentering en vermarketing van producten loopt dan gevaar. Ik begrijp dat het bij u (nog) niet duidelijk is die minder goede relatie. Dat vind ik jammer en spijtig. Uiteraard behoeft dat niet aan mij te liggen begrijp ik inmiddels van velen. Sterkte ermee .

 • info104

  Ik zou er voor zijn dat de overheid zulk soort discreminerende uitlatingen verbied de NVWA heeft genoeg regels om bedrijven die het niet goed doen op hun vingers te tikken of zelfs te sluiten , dat hoeft een WD niet voor hun te doen.Als het aan mij lag kreeg WD en zwijgplicht en een boete van 5 miljoen voor elke intimidatie van bedrijven die op deze manier kwalijk worden beticht.

 • Mels

  Politiek,gaarne excuses,ik ben beslist geen imbeciel en wens daar ook niet voor uitgemaakt te worden.Laat mensen in hun waarde graag,doe ik namelijk ook.Ieder heeft recht op zijn eigen mening of die nu goed of fout is in de ogen van een ander!!!!

 • politiek

  Beste Mels. Zie uw reactie bij # 5. Graag een toelichting waar ik u een imbeciel genoemd zou hebben . Storend vind ik juist dat u die krachttermen gebruikt heb ik aangegeven en dat zoiets niet bijdraagt aan een juiste verhouding tussen producenten ( boeren) en burgers ( consumenten) . De felheid van uw reactie geeft aan dat er met dergelijke woorden veel kapot gemaakt wordt. Tevens heb ik proberen aan te geven dat er meer krachtermen gebruikt worden naar de burgers/consumenten/klanten die totaal nergens toe bijdragen. Zie het als een zeer grote zwakte van landbouw momenteel dat men producten niet correct en aantrekkelijk kan promoten en voor de juiste prijs kan vermarkten.

 • leo,s vriend

  Onzin politiek,Als je als landbouwsector constant met veelal oneigenlijke laster geconfronteerd word mag je ook weleens uit je slof schieten.
  Als de landbouwsector met dezelfde laster zou reageren op clubjes als WD was het bij jouw ook niet goed,en als we met degelijke argumenten weerwoord geven word het door de media niet opgepikt.Dit is de tijdgeest helaas.

 • politiek

  Beste mts.menkhorst1. Probeer gewoon rustig en met fantsoen aan te tonen de waarde van uw producten en de inzet voor het bedrijf. Ook uw waarde in het buitengebied, eventueel onderhoud natuur mag best vernoemd worden. Zeer beslist kun je zeer goed praten, overleg hebben en discussieren met verenigingen als WD, Varkens in Nood, Milieuverenigingen, enz. Ik denk dat ze het zelfs zullen waarderen als er open en transparant met elkaar gepraat kan worden. Samen bereik je veel meer als nu. En het gebruik van die krachttermen naar die groepen is misschien wel een zekere angst en zwakte voor openheid en transparantie. Bereik je echt niets mee.

 • Bison

  Boeren vechten een uphill battle die ze niet kunnen winnen. De meeste mensen willen geen extra geld uitgeven voor wat ze alledag NODIG hebben(voedsel) ,zeker niet als dat onbeperkt voorradig is. Ze beginnen al te janken als het brood een centje duurder word.
  However the sky is the limit voor wat ze WILLEN hebben,..dure auto's ,de vermelde 10.000 euro fiets en exotische vakanties om er maar een paar te noemen.
  Ze hebben ook geen probleem met in een top restaurant 50 eu of meer neer te tellen voor een klein biefstukkie met een hap friten en dan nog een fikse fooi op de koop toe te geven.

 • politiek

  Bison, daar ben ik het zeer beslist NIET mee eens. In de meeste Europese landen wordt 6 tot 10 % van beschikbaar inkomen meer uigegeven aan voedsel als in Nederland. Er ligt gewoon nog een hele uitdaging voor de boeren. Die dure auto,s, fietsen, exotische vakanties en grote dure biefstukken in dat restaurant van u willen ze in het buitenland ook wel hoor !.

 • Mozes

  Politiek, uit onderzoek is al eens gebleken dat nergens in de wereld hogere eisen gesteld worden aan voedsel dan in Nederland. Tegelijk wordt nergens minder betaalt dan in Nederland.

 • politiek

  Mozes, uit onderzoek is gebleken dat Nederland wat betreft antibioticagebruik in de veehouderij ruim aan de top stond. ! ? In de periode 2005 naar 2008/2009 is men bijna 3 maal zoveel antibiotica gaan gebruiken. Niet alleen voor directe dierzorg maar ook preventief in de veehouderij. Tevens werd het ingezet als groeibevorderaar. Daarnaast speelt nog het gebruik van (pro)hormonen in de veehouderij. Tevens dus nog het zoekraken van laboratorium uitslagen betreffende voedselveiligheid. Die eisen die u aangeeft zijn hart nodig voor gezond en veilig vlees . Denk aan MRSA en ESBL en ziektes als kanker,diabetes.. Inzake die prijsstelling ligt er nog een hele uitdaging voor de veehouderij. Ik persoonlijk kan geen reden bedenken waar men niet bereid is om meer voor voedsel te betalen. Het behoort gezond , veilig, lekker, en uitdagend te zijn. (calorien en vetten gaan ook al meer een rol spelen) Kijk maar eens wat er in de supermarkten betaald wordt vooor doodgewoon water. Soms al het dubbele als voor melk ! ? Kijk eens wat er betaald wordt voor honden en kattenvoer. Vaak al meer als vlees voor de mensen ! .
  Mozes pak die uitdaging op voor producten waar de consument wel zijn portemonee voor trekt. Het geld is er.

 • kk

  Politiek, de cijfers die jij op somt zijn niet betrouwbaar in het buitenland kan je antibiotica zo op de zwarte markt kopen.Om zo maar te stellen dat wij het meest gebruiken is klink klare onzin , wij gebruikten misschien legaal het meeste om dat we ons hier het best aan de regels houden in het buiten land schrijft men simpel niks op. De ilegale antibiotica komt altijd uit het buitenland dus als je denkt dat ze het daar niet ilegaal gebruiken heb je wel een paar kilotjes boter op je hoofd.

 • Mozes

  Politiek, u spreekt anderen aan op fatsoen terwijl er niemand onfatsoenlijker is dan u. Beschuldigen zonder enig bewijs, onderbouwing of zelfs maar aanwijzing. Dit is lasterlijk dus crimineel. Crimineel gedrag is het toppunt van onfatsoen.
  Verschillende mensen waaronder ikzelf weerleggen uw beschuldigingen met keiharde feiten. In een andere discussie komt u ijskoud met dezelfde beschuldigingen terug alsof niemand er wat tegen in gebracht heeft. Feiten en argumenten van anderen worden door u botweg ontkent alsof andere mensen niet eens bestaan.
  En dan beweert u dat u in 'openheid en transparantie' wilt praten! U wilt alleen maar een monoloog houden met uw oren dichtgestopt en oogkleppen op van een vierkante meter. Als u in 'openheid' wilt praten zult u zich eerst open moeten stellen voor feiten en argumenten anders valt er niets te praten.

 • bankivahoen

  Niet meer opreageren is het beste,alles wat je intikt is verloren tijd!

 • leo,s vriend

  Mozes, Dank je, wijze woorden en de volledige waarheid.

Laad alle reacties (41)

Of registreer je om te kunnen reageren.