Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Verdaas: geen overheidsonderzoek naar locomotieproblemen

Den Haag - Staatssecretaris Co Verdaas (landbouw) wil zelf geen extra onderzoek laten doen naar locomotieproblemen bij vleeskuikens. Dat schrijft hij in reactie op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Verdaas erkent dat er een toename is van locomotieproblemen bij vleeskuikens als gevolg van de Enterococcus cecorum-bacterie, maar hij vindt dat er vanuit de sector voldoende onderzoek wordt gedaan naar locomotie- en voetzoolproblemen bij vleeskuikens. Hij verwijst hierbij naar onderzoek van de Gezondheidsdienst voor Dieren en de Wageningen UR. "Ik vind het een goede zaak dat het bedrijfsleven zijn verantwoordelijkheid neemt", aldus Verdaas.

Laatste reacties

  • hendrik

    beste mensen van die man moet echt geen wonderen wachten??? want ik heb van man echt geen hoge pet op als gemeente raadslid heeft vaak naast de pot geplast in zwolle vr gr uit zwolle

  • zanden

    Zolang er alleen maar naar gevolgen gekeken wordt en niet op oorzaken-niveau wordt gezocht is het water naar de zee dragen met welk onderzoek en met welke subsidiekraan dan ook.
    Kuikens zo massaal houden, in zo korte tijd vetmesten en dat volstrekt buiten de natuurlijke habitat van deze dieren, geen daglicht, geen vitamine D van de zon, kan niet anders dan stress opleveren en daarmee verminderde weerstand en daarmee allerhande aandoeningen. Wanneer gaat men het aan om dat eindelijk eens onder ogen te zien?

Of registreer je om te kunnen reageren.