Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

VS produceert meer eieren

Washington - De Verenigde Staten (VS) heeft in de maand september 7,55 miljard eieren geproduceerd. Dat is één procent meer dan in september vorig jaar. Dat blijkt uit de jongste gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Het betreft 6,5 miljard tafeleieren en 987 miljoen broedeieren. Van januari tot oktober van dit jaar heeft de VS in totaal 338 miljoen eieren geproduceerd, Dat is ook één procent meer dan de eerste negen maanden van vorig jaar. Het land heeft momenteel 285 miljoen leghennen.
Er zijn wel 6 procent minder leghennenkuikens uitgebroed in september, uitkomend op 3.75 miljoen kuikens. Er zijn ook iets minder vleeskuikens uitgebroed in vergelijking met September 2011. Het aantal zakte licht naar 718 miljoen in september 2012.

Eén reactie

  • rossel

    de miljarden en miljoenen lopen door elkaar 338 miljoen eieren in 10 maanden ?

Of registreer je om te kunnen reageren.