Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Rabobank: pluimveesector heeft het zwaar

Utrecht – De hoge productiekosten voor vleeskuikens komen het hardst aan in de Verenigde Staten (VS), de Europese Unie, Thailand en Zuid-Afrika. De sectoren in Rusland en Brazilië doen het beter.

Dat blijkt uit een kwartaalrapport van de Rabobank over de mondiale pluimveesector. De VS is pas onlangs begonnen met het inperken van het aanbod. Zuid-Afrika wordt overspoeld door import van vleeskuikens uit Europa en de Thaise productie is de laatste jaren te hard gegroeid. De prijzen voor vleeskuikens liggen hierdoor relatief lager dan landen als Brazilië en Rusland waar vraag en aanbod beter in balans zijn.

Rabobank-analist Nan-Dirk Mulder verwacht dat het eerste kwartaal van 2013 nog moeilijk zal zijn omdat de voerprijzen dan nog hoog zullen zijn. “Belangrijk is dan dat er geen overaanbod van vleeskuikens op de markt is zodat de prijzen relatief hoog blijven en dit deels de hoge productiekosten kan blijven compenseren”, aldus Mulder.

Laatste reacties

 • probe14

  Rabo maakt zich zorgen.... voor hun eigen haggie. Hebben ze reden om teugels verder aan te trekken. onze boerenleenbank is bezig de grondleggers de nek om te draaien. Gelukkig zijn er nog alternatieven voor deze destructief opererende club.

 • Lange baas

  Helemaal mee eens info387.

  Inpakken en wegwezen daar.

 • aarthamstra1

  Tip voor Rabo/ ZLTO. IN NOORD KOREA is het nog mogelijk om goed koop te produceren, Alleen kost en en onderdak voor de medewerkers (SLAVEN) geen milieu regels . Het mooiste is .O.,,OO ,,. Je hebt daar een bestuur met de zelfde cooperatieve instelling.

 • joannes

  Ze beginnen de realiteit te onderkennen daarbij de Rabo! ¨Belangrijk is dan dat er geen overaanbod........¨ Is volgens mij nieuw in hun woordenboek. Tot voor kort werd er alleen maar over de ¨consumptie stijgt 2% perjaar¨geroepen om die gretige ¨ondernemers¨ te paaien voor nog een extra gefinancierde schuur. Hopenlijk kennen ze hun klanten nog wanneer het volgend jaar ook tegenzit. Dat is het probleem met bank vertegenwoordigers: zij pakken hun bonus op het aantal hypotheken dat ze hebben kunnen verkopen. En de boer die zijn handtekening zet zit er aan vast voor de komende jaren ongeacht wat de prijzen doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.