Pluimveehouderij

Nieuws

PPE herziet mogelijk MVO-plan

Zoetermeer - Het voorgestelde MVO-communicatieplan (maatschappelijk verantwoord ondernemen) dat door het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) is opgesteld wordt mogelijk herzien. Dat bleek tijdens de PPE-bestuursvergadering van donderdag.

Volgens het plan is er voor 2013 180.000 euro gereserveerd voor de eierketen en 200.000 euro voor de pluimveevleesketen. Het geld wordt onder andere gebruikt om het imago van eieren en kip verder te versterken.

Volgens Arend Mijs, voorzitter van eierhandelsvereniging Anevei, moet MVO een vast onderdeel zijn van alle PPE-activiteiten en dient dit niet apart begroot te worden. Ook Gert-Jan Oplaat van pluimveehoudersbond NVP stelde voor om het MVO-geld nog niet uit te geven. Bart Jan Krouwel, voorzitter van het PPE-bestuur heeft in de vergadering voorgesteld dat er twee aparte voorstellen worden uitgewerkt, één voor de eiersector en één voor de pluimveesector. Mogelijkerwijs wordt dan ook het bedrag dat voor beide sectoren is gereserveerd aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.