Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

NVWA houdt toezicht op live-slacht

Amsterdam - Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is dinsdagavond aanwezig in het Amsterdamse debatcentrum De Balie om toe te zien op de slacht van enkele jonge hanen.

Dat liet een woordvoerster van de overheidsinstantie maandag weten. Ook heeft de NVWA De Balie op de hoogte gebracht van de regels die gelden rond het slachten van dieren. Onder de noemer Abattoir De Balie laten kunstenaars en sprekers dinsdagavond hun licht schijnen op de verwerking en consumptie van vlees in de huidige maatschappij. Als onderdeel van het discussieprogramma brengt een slachter live jonge hanen om op het podium.

De Balie organiseert samen met kunstenaars en sprekers een avond over vlees. Wetenschapper en schrijver Louise Fresco, jager Michiel Schulte van de KNJV, worstenmaker Samuel Levie en anderen geven hier een lezing.

Eén reactie

  • politiek

    Ik denk dat Louise Fresco, als wetenschapper en schrijver vaak bezig is met zichzelf als sensatie. Dat de RABO bank dergelijke personen sponserd kan ik ook niet behappen. Als wetenschapper behoor je mijn inziens te weten dat je het slachten van kippen ook op een scherm kan laten zien. Meerdere mogelijkheden heeft men hiervoor. Of zal Louise die kennis nog niet hebben ? Waarom moet dit slachten live op een podium vraag ik me af ?? Voor de sensatie ??!! Zodadelijk ook nog wat varkens live slachten? Ik ben een grote voorstander van open en transparant, zowel in beeld als diuscussie maar dit heeft geen enkel doel. Ga ook humaan met die dieren om en gebruik ze niet als sensatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.