Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

NVWA gaat vangstschade legpluimvee onderzoeken

Den Haag- De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat dit jaar nog een onderzoek uitvoeren naar de vangstschade bij leghennen.

In juli van dit jaar werd dit onderzoek al uitgevoerd bij vleeskuikens. "We hebben toen achttien vrachten van negen verschillende pluimveebedrijven onderzocht. De vangstschade (schade die het dier oploopt als het door mensenhanden wordt gevangen en in kratten wordt gestopt) werd toen vastgesteld op twee tot drie beknellingen per vracht. Sommige vrachten zaten op nul. Bloeduitstortingen die bij de vleeskuikens werden waargenomen varieerden van 1 tot 4,77 procent per vracht. De meeste vrachten zaten onder de 2 procent", aldus Benno Bruggink van de NVWA.
Het onderzoek bij de leghennen zal op dezelfde manier plaatsvinden. Wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet bekend, maar wel voor het einde van het jaar.

Laatste reacties

 • hwv

  Nederland wordt geregeerd en gecontroleerd door boekhouders.
  Vergelijk de foto bij dit artikel en de resultaten van de 'controle' even met de beelden in RADAR afgelopen maandag.

 • kritisch 1978

  het blijft toch ergerlijk dat professionele redacteurs van boerderij niet eens het onderscheid kunnen maken tussen foto's van vleeskuikens en leghennen.
  kom op mensen, dit moet toch beter kunnen!

 • Conrad

  Of de foto is verandert of kritisch 1978 weet zelf het verschil niet. Dit is toch echt een foto van leghennen.

 • kleitokkers

  Je hoeft alleen maar de slacht resultaten van de slachterijen na te zien wat er geleverd wordt. Dan heb je al een goed beeld. Maar laat die controles maar komen. Als ze maar geen tijd van de vangers nemen die de boer moet betalen.

 • l coumans

  ook weer een typis een geval van codeorange in een glas water

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.