Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Lege kuikenstallen Meppen in de as door aanslag

Meppen - Drie van de tien stallen van een vleeskuikenbedrijf in het Nedersaksische Meppen zijn donderdag door een brand volledig in de as gelegd. De politie vermoedt op grond van diverse aanwijzingen dat sprake is geweest van brandstichting, mogelijk door activisten tegen de 'industriële veehouderij'.

De pluimveesectororganisatie Niedersächsische Geflügelwirtschaft reageert bij monde van voorzitter Wilhelm Hoffrogge, tevens vicevoorzitter van de Duitse pluimveefederatie ZDG, geschokt. "Dit is een criminele en laffe daad, die met legitieme maatschappelijke discussie helemaal niets te maken heeft."

In de elk 1.000 vierkante meter grote stallen waren op het moment van de brand geen dieren. Vrijdag zouden er volgens plan nieuwe kuikens in zijn gezet. De schade bedraagt naar schatting meer dan 1 miljoen euro.

Laatste reacties

 • siebert1958

  De laffe daders hebben waarschijnlijk nog nooit honger geleden.

 • Snel

  Het vermoeden bestaat dat de actie groep ook op Nederlandse bodem actief is.In groenlo brande kortgeleden een grote etagestal voor voor legkippen af waar op dat moment geen electriciteit aanwezig was en waar spoedig nieuwe kippen opgezet zouden worden.Wees alert op uw toko.

 • bankivahoen

  Het is te gek voor woorden dat de voedselvoorziening in deze tijden wordt aangevallen door extremistische uitwassen ! Overal ter wereld roept men dat er een voedseltekort dreigt waarvan de armste mensen het meeste last zullen krijgen.Onbegrijpelijk dat gehersenspoelde figuren (zogenaamde wereldverbeteraars) dit de bevolking aandoen! Ik ben benieuwd naar de oorzaak van de stallenbranden in Nederland die de laatste jaren nooit opgelost zijn!!!!! Het zal toch niet ? Vooral de felle reacties van sommige groeperingen na zo'n stalbrand doen menigeen de wenkbrouwen fronsen! Dus boeren let op met welk smoesje sommige mensen met jouw de dialoog willen aangaan en graag een kijkje in de stal nemen.Een camera is tegenwoordig kleiner als een knoopsgat!

 • J@gertje

  Dat krijg je met dierenrechtenactivisten die hun zin niet kunnen krijgen.
  Dan komt de criminele geest naar boven.

Of registreer je om te kunnen reageren.