Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

'Langzame groei afzet alternatieve vleeskuikens'

Barneveld - De afzet van alternatieve vleeskuikens zoals Volwaard, Scharrel Puur & Eerlijk en biologisch, zal de komende jaren slechts langzaam groeien. Dat zei Kees van Oers, directeur van vleeskuikenintegratie De Kuikenaer tijdens de algemene vergadering van de NOP-kring-vermeerderaars.

De Kuikenaer is verantwoordelijk voor de aanvoer van vleeskuikens bij Plukon Food Group. Van Oers: "Zolang supermarkten geen radicale keuze maken om om te schakelen naar een diervriendelijker kip zal als gevolg van de prijsafstand tussen alternatieve en reguliere kuikens sprake blijven van een nichemarkt. Voor als eerst zien we die keuze niet gebeuren."
Volgens Van Oers steeg het aandeel van alternatieve, diervriendelijker vleeskuikens in de bestedingen voor kip van 3,7 procent in 2009, via 5,5 procent in 2010 naar 6,9 procent in 2011. De afgelopen 52 weken (na week 40 in 2011) is het aandeel gestegen tot 8,5 procent. In volume is dit ongeveer 4 procent.

Laatste reacties

 • Kuykenhouder

  Dat is dan ook weer duidelijk. #feiten

 • probe14

  Prijsverschil wordt alleen nog maar groter met hogere voerprijzen.
  Als er nog een aantal om gaan is de markt overvoerd. Drama van scharrelvarkens lijkt zich te herhalen. maar nu zonder krulstaart en op 2 poten.
  Kees waarschuwt al diplomatiek. Echte slachter!!

 • gerjan slingenbergh

  In drie jaar tijd meer dan een verdubbeling van de omzet en dan toch zeggen dat het langzaam groeit. Dat is de kop in het zand steken.

Of registreer je om te kunnen reageren.