Pluimveehouderij

Nieuws

Goede resultaten voor kippenbedrijf 2 Sisters

Londen – Het Britse kippen- en voedingsbedrijf 2 Sisters, dat ook in ons land een aantal vestigingen heeft, heeft de nettowinst (Ebitda) over het jaar tot eind juli met bijna 12 procent zien toenemen naar 53 miljoen euro. De omzet ging in die periode met 9,5 procent omhoog naar 2,8 miljard euro.

Topman Ranjit Singh van de overkoepelende Boparan Holdings blijft desondanks voorzichtig voor het lopende boekjaar. ‘’We hebben een goed begin achter de rug maar vooruitkijkend blijven we voorzichting in een moeilijk economisch klimaat. De marktomstandigheden zijn erg uitdagend, met hoge grondstoffeninflatie, verdere sterke stijgingen van de voerprijzen en consumenten die hun geld in hun zak houden. Ondanks deze druk blijven we met onze afnemers werken aan kwaliteit en waarde voor de consument, blijven we investeren in onze merken, innovatie en onze mensen en gaan we in de loop van het jaar verder met de efficientie.’’

De vergelijkbare verkopen van kip en kalkoen kwamen bij 2 Sisters bijna 12 procent hoger uit door een groot nieuw contract met supermarkt Sainsbury’s en de verdere diversificatie in de Europese detailhandel. 2 Sisters blijft streven naar het terughalen van de hogere voerprijzen in haar verkoopprijzen ‘omdat dat essentieel is voor de levensvatbaarheid en bevoorrading van de pluimveefokkerij en –verwerking in Groot-Brittannië.’

Of registreer je om te kunnen reageren.