Pluimveehouderij

Nieuws 11 reacties

Geen Herman Wijffels-prijs voor kuikenredders

Eindhoven - Het bedrijf In Ovo, dat een testmethode ontwikkelde om het geslacht van kuikens in het ei vast te stellen, grijpt naast de Herman Wijffels Innovatieprijs.

Het bedrijf kreeg wel een eervolle vermelding via de aanmoedigingsprijs. Het startende bedrijf stond woensdag samen met negen anderen in de finale van de pretentieuze ondernemersprijs van de Rabobank. Eerder waren ze al geselecteerd uit totaal 577 aanmeldingen.

Hoe de geslachtsbepaling precies werkt, willen Wouter Bruins en Wil Stutterheim van In Ovo nog niet kwijt. De bepaling vindt halverwege het broedproces plaats. Door op dit moment de mannelijke eieren te verwijderen, hoeven er minder eieren uitgebroed te worden. Een broederij kan daardoor besparen op het energieverbruik en de CO2-uitstoot verminderen. Dat maakt de oplossing ook financieel aantrekkelijk voor de broederij, benadrukken de bedenkers. De ondernemers spelen met hun vinding in op de groeiende maatschappelijke en politieke wens om een einde te maken aan het doden van eendagskuikens.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • info104

  Als er door een ondernemer iets goeds word bedacht hoor je die milieurakkers niet ,en zullen ze ook nooit een schouderklopje uitdelen.Nee ze liggen wel met 400 mljoen te smijten voor de ecoducten waar de herten eigenlijk niet een overtocht vergunning voor hebben ontvangen.

 • info104

  Als er door een ondernemer iets goeds word bedacht hoor je die milieurakkers niet ,en zullen ze ook nooit een schouderklopje uitdelen.Nee ze liggen wel met 400 mljoen te smijten voor de ecoducten waar de herten eigenlijk niet een overtocht vergunning voor hebben ontvangen.

 • kleitokkers

  jammer was hun zeer gegund

 • bankivahoen

  Je moet de prijs meteen afschaffen als Inovo deze niet wint! Het is misschien wel de grootste stap in dierwelzijn,maar wordt dus niet gewaardeerd.Het kan de dierenactivisten dus niets schelen hoe het werkelijk met welzijn gesteld is,maarja ik heb altijd al gezegd dat het hun niet om dierwelzijn gaat maar dat ze er een dubbele agenda op na houden!

 • politiek

  Inderdaad bijzonder jammer dat de prijs niet op het kuikenredderssysteem van bedrijf OVO is gevallen. Onduidelijk is waar nu de prijs naar toe is gegaan. Misschien wel naar degene die op het idee kwam om een hek te plaatsen op die ecuducten zodat de dieren er niet over kunnen. Ook een heel pretentieuze idee en oplossing natuurlijk voor dat probleem.

 • bankivahoen

  De prijs gaat naar een bedrijf dat een windwokkel voor op hoge gebouwen ontwikkeld heeft,kortom weer een subsidieslurper erbij !

 • l coumans

  dierenactivisten weten geen raad met positief nieuws, dat is voor hen een dingetje

 • jan1966

  Dit bewijst maar weer eens voorgoed dat de Herman Wijffels prijs net zo fake is als Herman zelf

 • in-ovo

  Iedereen zeer bedankt voor de steun! Uiteraard was het nóg mooier geweest als we de eerste prijs hadden gewonnen, maar we zijn absoluut erg blij met de aanmodigingsprijs (één van de vier te winnen prijzen) waar ook een financiële bijdrage bij hoort. Hier gaat sowieso één en ander aan aandacht en connecties uit voort komen waar we waarschijnlijk nog meer mee geholpen zijn dan met het geldbedrag op zich.

 • Romeijn

  Fijn dat In-Ovo zelf wel in staat is om een constructieve reactie te geven. Dit in tegenstelling tot de ongenuanceerde reacties van enkele vaste reaguurders.

 • awknop

  Ik mis even waarom dit aangegrepen wordt om de milieubeweging aan te pakken. Dit is een prijs die door de Rabobank uitgeloofd wordt. Ik vind dit een hele mooie uitvinding en ik vermoed de milieubeweging en de dierenwelzijnsorganisatie hier ook positief over denken.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.