Pluimveehouderij

Nieuws

Engelsen teleurgesteld over invoer kip door supermarkt

Londen – De Engelse National Farmers Union is ‘buitengewoon teleurgesteld’ over het besluit van supermarkt Morrisons om kip voor haar goedkopere eigen merk uit het buitenland te halen.

Volgens de NFU gelden bij het fokken van die kippen minder strenge welzijnsregels dan in eigen land.

"Morrisons heeft afgelopen jaar nieuwe eisen voor haar Britse kip ingevoerd. Veel producenten hebben hun toewijding getoond door te investeren in verbetering van hun schuren. We hebben alle begrip voor de problemen die de winkeliers ondervinden op de concurrerende markt waar consumenten een variatie aan prijsniveau’s eisen. Helaas gaat dat in dit geval ten koste van het dierenwelzijn en Brits pluimveevlees", zegt voorzitter Duncan Priestner van de sectie pluimveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.