Pluimveehouderij

Nieuws 6 reacties

Abn Amro kiest niet bewust voor 1 ster kippenvlees

Amsterdam - Volgens Wilbert Hilkens, sectormanager dierlijke productiesystemen bij de ABN Amro wordt door Wakker Dier een verkeerde suggestie gewekt in het bericht dat grote bedrijven, waaronder de ABN Amro bewust kiezen voor kippenvlees met 1 ster van de Dierenbescherming. Volgens Hilkens wordt er een verkeerd beeld geschetst hoe de bank met duurzaam voedsel in de bedrijfskantine omgaat.

"Wij werken met cateraar La Place voor onze bedrijfskantines. Dat deze cateraar omschakelt naar kippenvlees met 1 ster van de Dierenbescherming kan best kloppen. Maar het is niet perse onze wens om deze kip te serveren", aldus Hilkens.

 

Volgens Hilkens heeft Wakker Dier de klantenlijst van La Place opgevraagd en op basis hiervan een selectie gemaakt van de grote bedrijven die hierop staan. "Maar het is niet zo dat wij hier voor gekozen hebben. We hebben een uitgebreid duurzaamheidsplan waar binnen wij werken. Het is voor ons belangrijk dat de maatregelen die wij nemen een zo min mogelijke aanslag op het milieu hebben. De conventionele kip wijzen we daarom niet af, omdat deze niet (of zelfs minder) milieubelasting geeft. Wij kiezen daarom niet bewust voor 1 Ster Kip", aldus Hilkens.

 

"Wij gaan eind van dit jaar kijken of we met La Place ook volgend jaar verdergaan en evalueren welke producten afgelopen jaar zijn aangeboden in de kantines."

Laatste reacties

 • Eerlijk_Duurt_Het_Langst

  Zo zie je maar weer hoe deze actie groepen te werk gaan!

 • probe14

  Goede reactie van Hilkens. Gangbaar is gewoon super duurzaam. Denk aan voederconversie, mileu, diergezondheid.
  Wat wel iets beter kan in het gangbare is de bezetting. Nooit meer als 20 op de meter zetten is volgens mij een goede richtlijn.

 • politiek

  Dus Hilkens kan er niets aan doen begrijp ik. ! Ik ben wel benieuwd welke kip er nu gegeten gaat worden in de kantine,s bij de Abn Amro bank. De milieuvriendelijke plofkip (maar dan moet men wel die luchtwassers aan laten staan op die stallen) of de welzijnsvriendelijke sterrenkip.

 • mazzel1

  Het woord plofkip is door de extremisten van Wakker Dier verzonnen. Waarom deze taal hier gebruiken? Waarom niet gewoon het woord vleeskuikens of gangbaar vleeskuiken? Waarom benader je het zo negatief? Wie spreekt erover luchtwassers? Er zijn genoeg andere systemen die uitstoot verminderen. Gezien de totale voerconsumptie voor 1 kg kip en de langere mestduur zou een 1 ster kip ook weleens meer uitstoot kunnen hebben als het vleeskuiken. Heb je daar als eens over nagedacht?

 • porky 1

  het

 • joannes

  Zo zie je maar weer hoe de waarheid geintrepeteerd wordt door Wakker Dier voor eigen belang en........natuurlijk donateurs! Maar Amro is ook een laffe bank op deze manier, want wanneer ze in de agro kunnen finacieren zijn ze er als de kippen bij en hier zeggen ze op een omslachtige manier dat ze de cateraar niet onder controle hebben.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.