Pluimveehouderij

Nieuws 20 reacties

Wakker Dier blij met AH-actie om foie gras

Amsterdam - Albert Heijn verkocht net als veel andere winkels en horecagelegenheden al geen foie gras meer, maar desondanks troffen medewerkers van Wakker Dier de ganzenleverpaté nog in een enkel filiaal aan. Na overleg met de dierenwelzijnsorganisatie heeft AH deze winkeleigenaren opdracht gegeven de foie gras te verwijderen, meldt Wakker Dier woensdag.

De organisatie is verbaasd dat de paté toch nog in het schap kon belanden, maar is tevreden over de snelle reactie. Voor de productie van foie gras krijgen ganzen driemaal daags via een trechter grote hoeveelheden voer om hun lever zo groot mogelijk te laten worden. In Nederland is de aanpak verboden en laten veel winkels en horeca de foie gras links liggen. Ook koningin Beatrix serveert bij staatsbezoeken geen foie gras meer, aldus Wakker Dier.

Internationale dierenorganisatie Vier Voeters doet woensdag een oproep voor een verbod in de Europese Unie (EU) op het dwangvoeren van ganzen en eenden. Dat is in Nederland en twaalf andere EU-lidstaten al verboden, maar de de verkoop van de producten die voortkomen uit dwangvoeding is legaal, constateert Vier Voeters. De organisatie krijgt bijval van Europarlementariër Nadja Hirsch die een einde wil aan de 'dubbele standaard die in de EU wordt toegepast'.

Laatste reacties

 • joannes

  Nu kan een slimmerik een internet winkeltje openen voor liefhebbers!

 • B bob

  Nu kan een onfatsoenlijk schoft gewoon doorgaan met het martelen van Ganzen en zijn afzet via het internet kwijt zul je bedoelen Joannes . Dat heeft niets met slimheid te maken want een slim mens heeft een echt vak geleerd en doet iets positiefs met zijn Leven. Liefhebber van dierfolteringsproducten zijn nog grotere schoften aangezien die de markt creeren.

 • Richie667

  In, met name het westen en Noorden van Nederland hebben veel boeren overlast/schade van ganzen! Als de restaurants, in Nl,
  die ganzen dan kopen dan kunnen de mensen die 'foie gras' willen eten naar het restaurant gaan.
  Stukje gerookte ganzeborst, glaasje wijn. Inkoop van gans zal dan niet zoveel kosten (om de hoek) want je hoeft het niet uit het buitenland te halen.
  Boer blij, eters blij en restaurant blij.

 • Eerlijk_Duurt_Het_Langst

  Ben ik toch wel zeer benieuwd wat B bob voor vak heeft geleerd!

 • W Geverink

  @ Eerlijk duurd het langst. Gisteren noemde iemand het woord Troll. Ik heb het op Wikipedia opgezocht en dat beschrijft het helemaal.

 • joannes

  B bob, wat mishandeling? <> Je bent gewoon verkeerd geinformeerd. Heb je ooit een gans een visje zien verschalken? Daar heeft hij/zij meer moeite mee! Voor de rest veel persoonlijke aandacht......

 • Bison

  johannes als ze bij jouw ooit een paar keer per dag een trechter in je strot hebben geschoven en je volgestompt met voer tot het je neusgaten weer uitkomt dan heb je misschien het een idee hoe dat aanvoelt.

  Het is en blijft dier foltering hoe je het ook bekijkt.

 • joannes

  Bison heb je ook geluisterd naar wat er verteld werd? Een eend of een gans hebben een andere slik en adem funtionaliteit! Tot en met mensen duwen ze maagsondes in de keel en die is er geeneens op in gesteld om grote brokken te slikken. Het ziet er misschien een beetje geforceerd uit maar in vergelijking met alle eenden, ganzen en zwanen die in de stads parken naast te veel etens resten, plastic en vishaken gevoerd krijgen. Hebben deze ganzen een gecontroleerd goed leven. De eigenaar heeft geen enkel belang bij mishandeling. Het tegenovergestelde! In die stads parken zijn die beesten voordurend onder bedreiging: kinderen die een paar stenen gooien, het eten wat ik al noemde en vergeet de stadsratten niet. Die ratten vreten mee en halen de eieren en jongen uit het nest. En dan.... de laatste tijd doen ze ivm besmettings gevaren ook nog een beetje desinfectanten of zelfs cloor in het water. Kortom hypocriet om op die boeren te reageren en die stadsparken op deze manier in stand te houden.

 • Bison

  Johannes als je er zo over denkt dan kan je net zo good weer slaven gaan houden,..is dat dure arbeids probleem ook gelijk opgelost.

  Ganzen geforceerd voeren totdat de maag overvol is is gewoon folteren.

  De balance van de natuur in de steden is gewoon helemaal naar de knoppen en zal zo blijven.
  De groter de steden worden de erger het word.
  De meeste mensen zijn nou eenmaal varkens en maken een rotzooi en denken alleen aan d'r eigen,no wonder de rat zoekt de mens op!
  Stadskinderen zijn verwende krengen zonder moraal en moeten gewoon een hardhandig pak slaag hebben,..oh no!..dat is physical abuse,...verboden dus.LOL

 • B bob

  1-0 voor Bison ! Wat heb jij nog voor zinnig antwoord op deze laatste reactie Joannes ?

 • Mozes

  Dat jij je ook gedraagd als een verwend stadskind B bob.

 • B bob

  Dat ik erg verwend ben komt doordat ik het leven voor mij en mijn Familie erg aangenaam/zorgeloos heb gemaakt mozes! Dat jij vol afgunst moet leven is niet mijn zorg.

 • mazzel1

  Aangenaam en zorgeloos op 3 hoog achter met een uitkering waarvan het lidmaatschap van lekker dier betaald kan worden. Blij dat hier mee tevreden mee bent; wordt ons belastinggeld toch noch goed besteed!

 • Ross

  Ja Bobke jij bent ook net een stadskind(laatste zin Bison # 9).
  Lekker makkelijk om maar te schelden en ongefundeerd kritiek te geven op een hardwerkende groep mensen. Afgunst Bobke neem maar van mij aan niemand nee niemand heeft dat naar jou toe. Triest he.

 • B bob

  Pech1 , de bio-industrieondernemers veroorzaken samen zoveel ellende voor de Nederlandse maatschappij dat er richting die sector juist veel belastinggeld verdwijnt . Als jij al een regulier land of tuinbouwbedrijf hebt moet je je dus schamen en kun je geen kritiek hebben op mij aangezien ik niets met de Nederlandse economie van doen heb.

 • B bob

  Laff(ross) blijft hangen in negativiteit en doet mij daar elleen maar een plezier mee .

 • Ross

  Heb je toch nog een pleziertje in je droevige leven Bobke.
  Geeft mij een goed gevoel als ik een ander een plezier kan doen.

 • joannes

  B bob en Bison, dat geleuter over slaven houden is natuurlijk onzin. Het is jullie denktrand, idioom die mogelijk een basis heeft in verwaarlosing in de jeugd of zelfs mishandeling. Je voelt je zo betrokken bij dierenleed dat zelfs dieren verzorging, tegen de de wil van het dier, leed is! Nu de vrije wil is soms nog misdadiger en ongezonder dan dieren beroepsmatig houden voor consumptie: <>
  Overigens mensen houden al dieren sinds ze, zoals de kat niet direct doodde om op te eten. Dieren worden dus gehouden voor en door mensen of..... ze leven in de vrije, wilde natuur. De wilde natuur waarvan we weten dat hij genadeloos is voor behoeftige dieren. Bij mensen houden we dieren voor de consumptie, het merendeel, of..... gewoon plezier zoals in bij gevoegd filmpje hierboven. Het blijven dieren afhankelijk van goede wil. Dus slaven ..... ja dieren zijn afhankelijk van de wil van mensen. Mensen daarin tegen hebben een ¨vrije wil¨en daar mee kunnen ze vaak alleen maar kiezen door wie ze gemanipuleerd willen worden. In jouw geval waarschijnlijk de voorgangers in: terug naar de natuur! <>

 • B bob

  Laff(ross), een kinderhand is snel gevuld .
  Johannes, ik spreek even voor mezelf maar ik kom uit een erg warm nest en ben nooit mishandeld. Er zijn nu eenmaal personen die graag geloven dat een Dierlijk wezen volledig onderworpen is aan de Menschheid en dat Dieren geen ziel hebben of geestelijke /lichamelijke pijn kunnen voelen.
  Dat deze personen ( mensen kun je het niet noemen)het uitbuiten van deze vaak erg weerloze creatie's van Moeder Natuur erg prettig vinden is een feit.
  Je kan veel moeite doen met het plaatsen van link in een poging de aandacht op de huisdieren te richten en verklaren dat dieren blij mogen zijn dat ze een plek in de Bio-industrie martelkamers krijgen omdat ze anders door een wolf worden gepakt. Daar trapt de lezer al lang niet meer in.
  Dit veranderd niets aan de Feitelijke harde Waarheid . Dierenleed veroorzaken uit winstoogmerk is niet wenselijk meer en doordat er op het internet veel Fatsoenlijke Mensen een effectieve strijd voeren tegen de gruwlijkheden is het bijna over met de winstgevendheid aangezien alle smerige streken nu wel bekent zijn. Veel intensieve veehouders zitten echter nog wel met een zware loden bank aan hun enkel ( de echte slaven ) en hebben hun pensioen verspeelt.

 • AngelinaBallerina

  @Richie667: en de gansen? Zijn die ook blij? Of doet dat er niet toe? Vind het altijd zo naar als mensen schrijven dat de dieren 'overlast' geven. Het zijn de boeren die hun leefgebied hebben ingenomen, ze pikken steeds meer grond in. Is het dan nooit eens genoeg? Waar moeten die ganzen dan heen? Respectloos vind ik het!

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.