Pluimveehouderij

Nieuws 10368 x bekeken 46 reacties

Vrouw eet kip en krijgt klap

Doetinchem - Een vrouw in Zimbabwe is door haar man mishandeld nadat zij het lekkerste stuk kip had opgegeten bij het diner. De vrouw is veroordeeld door een rechtbank.

De maag, een vleugel en een pootje, daar moest de man van de 24-jarige Nomusa Sibanda het mee doen, meldt de Engelse krant Daily Star. Zelf at ze de lekker sappige stukken van het vogeltje op. Haar 40-jarige gemaal Jabulani Ncube besloot zijn vrouw terecht te wijzen door over te gaan tot fysieke mishandeling. Nomusa besloot te vluchten naar het huis van haar oma. Daar werd ze door manlief opgehaald en richting dorpsrechtbank gesleept. Nomusa overtrad een plaatselijk gebruik waarbij de heer des huizes altijd het lekkerste stukje gevogelte krijgt. Als straf moest ze haar man een nieuwe, kakelverse kip geven.

Laatste reacties

 • joannes

  Naast dat die man al een jong kippetje in huis had, blijkt hij daar ook nog eens het recht op het het lekkerste stukje te hebben! Luxe op de Zimbabwe manier!

 • Mels

  Dat zal der leren,ik denk erover om dit in NL,althans waar ik woon ook in te voeren,whoeha

 • Bison

  Gutte gut wat een schande,het LEKKERSTE stuk van de kip,..hoe durft ze!!!
  Dat krijg je ervan als je de vrouw het stemrecht geeft.
  Je geeft ze de vinger en ze grijpen de hele hand.LOL

  Die vent is gewoon een schoft en moet een knal voor z'n bek hebben.

 • zeelander

  als straf moet ze haar man een nieuwe kip geven
  geef die man een PLOFKIP
  dat is een zware straf
  en dat zal wel bevestigd worden door wakker dier
  en de vrouw geef ze hier asiel

 • johan58

  Zijn ze daar wel helemaal kiplekker, het lekkerste stuk mag het lekkerste stukje vlees!

 • Bison

  Beja zeelander, haal alle negerinnen die op d'r falie krijgen naar nederland,..of het er in holland nog niet zwart genoeg ziet!.

  johan58 ,m'n vader zei altijd dat het lekkerste vlees TUSSEN de benen zat,..en ik geloof nou niet dat ie kip bedoelde.LOL

 • joannes

  BIson, je bent geen slager begrijp ik uit je kommentaar. Je vader had er meer verstand van: hij bedoelde de bovenbillen die je weer kan onderverdelen in een ¨vastdeel¨ en ¨een kogel¨ Die kogel gaat bij de meeste slagers voor de een na beste prijs de deur uit. En dan ga ik er wel vanuit dat je vader vlees bedoelde!

 • Bison

  Jij heb blijkbaar ook het buskruit niet uitgevonden johannes.
  Mijn vader bedoelde vrouwen vlees,..ha ha.

  Ik heb in m'n leven eigenlijk zat koeien,varkens,kippen en bisons zelf geslacht zo ik weet best hoe die in mekaar zitten.
  Bij die slagers in holland word je gewoon genaaid(biefstuk hebben ze altijd terwijl er niet zo veel echte biefstuk in een koe zit). De kogel is in verhouding meestal een taaier stuk vlees en net als de rest van de bil moet na het braden dun gesneden worden om geen kramp in de kaken te krijgen.
  Het beste vlees is de haas en ribeye en dan de newyorker en sirloin.

 • B bob

  Die vrouw in Nederland opvangen is de beste optie ! Dan kan de gehele familie over een paar jaar ook overgevlogen worden voor de hereniging in de inmiddels voltooide ingerichte woningen. Vooral de familieleden die iets mankeren moeten uit humanitaire gronden jullie eigen bewoners van de wachtlijsten stoten. Gooi bij verzet vanuit de regering gewoon bij die lazak leers een zakje rode verf tegen de gevel ( terroristische aanslag LOL ) en alles is geregeld. Het islaminvasie team heeft veel Nederlanders als aanhang aangezien heulen met degene die je land bezetten(nsb) in WW II ook de beste optie leek.

 • Ross

  Wat een haat en stoere mannenpraat tegen onze medemens. Vrouwen en kinderen die onderdrukt worden hebben zonder pardon hulp nodig.
  Het is al te zoot voor woorden dat dit artikel op de site gaat want het gaat nergens over.

 • B bob

  In plaats van de hele wereldbevolking in Nederland opvangen kun je ook zorgen dat het geen paradijs meer is voor gelukzoekers . Deze Mensen help je immers niet door hun een vals toekomstbeeld voor te spiegelen ! Geef een Afrikaan gewoon een manier om zelfstandig te kunnen blijven en stel hem niet bloot aan de westerse manier van leven. Verwesteren is niets anders dan heel lui en ondankbaar worden terwijl je je een aantal welvaartziekten vreet door de laagwaardige industrietroep.

 • red

  Wel een beetje zielige reacties, respecteer de gewoontes in andere landen en doe niet van die betutelende dingen.
  Als de mensen daar net zo reageren als een ieder hier boven ,dan vinden zij dat wij het fout doen.
  Laat een ieder in zijn eigen land doen zoals ze dat gewend zijn , en als ze verhuizen zich aanpassen aan het land waar ze hen gaan.

 • Bison

  Ga ze maar helpen Ross, kijk uit dat die vrouw je de ogen niet uitkrabt als je aan haar man komt.(hij bedoelt het niet zo,hij beloofde het noooit meer te doen en.. 'ik hou zo van hem')

  Je ben anders nog laat op,..hoef jij niet vroeg je nest uit?

 • Farm1110

  Arme bison wat ben jij arm!!

 • B bob

  Even serieus! De westerse landen zouden zich niet alleen in moeten zetten voor de mensenrechten van de bevolking van landen waar essentieele grondstoffen te vinden zijn maar ook de echte onderdrukking moeten aanpakken. Dan is vluchten niet meer nodig en kunnen gelukzoekers gewoon in hun eigen land aan de welvaart werken.

 • gerstiroma

  we moeten ons in Nederland niet bemoeien met de culturen in andere landen maar laten ze ze vooral wel dat daar blijven bedrijven en niet in ons land

 • mazzel1

  och och Bobke; nu ook nog de moralist uithangen. We dachten even dat je een baantje had gevonden maar een nuttige bijdrage aan de maatschappij is aan jou niet besteed helaas. Wij zullen als hardwerkende pluimveehouders jouw uitkering wel op blijven brengen. Weten we tenminste waar we het voor doen.

 • B bob

  Zoals gebruikelijk weer een erg onzinnige reactie van Pech1 !

 • B bob

  Dat heb je als je gewoon niet meer weet waar je het zoeken moet en de grong onder je voeten wegzakt !

 • Ross

  Bobke vandaag te sterke wiet gebruikt het is mazzel1. Geeft niets hoor we zijn het gewend van je valt ook niet mee al die mensen die het beter weten als jezelf(LOL).

 • Emmy.koeleman1

  Beste mensen, laten we de discussie op Boerderij.nl op inhoud voeren. Dan laat je andere lezers ook de mogelijkheid om te reageren op de nieuwsberichten. Alvast bedankt.

 • aakuper

  Andere lezers zoals ik kunnen hier toch gewoon reageren, tenzij dit bericht er niet staat.
  Maar met dit soort hilarische komkommertijd-berichten op Boerderij.nl vragen ze natuurlijk om dit soort geouwehoer

 • B bob

  Aakuiper schat de berichtgeving op Boerderij.nl ten minste op de weklelijke waarde in. De redactie speelt met de emotie's van de lezers.
  Emmy, Het is ook bij de redactie bekent dat alleen de eerste 10 reactie's nog door een beperkt aantal lezers gelezen wordt . Daarna zijn het vooral de leden die elke dag even hun mening kwijt willen. Ik merk dat de vrijheid van meningsuiting erg verslavend werkt !
  Rossita is ons zorgenkindje hier en daar moet ik regelmatig even een reactie aan geven zodat zij niet vereenzaamd.

 • mazzel1

  Foutje Bobke, iedereen behalve Buffalo (of is dat je synoniem) maken zich zorgen over jou geestestoestand waarschijnlijk bedwelmd door de eigen (slecht gekweekte) wiet want nu snap ik ook waarom jij jezelf akkerbouwer durfde te noemen. Maar wel een die zelfs nog geen goede wiet kan kweken....

 • mazzel1

  Sorry, niet Buffalo maar Bison; lijken ook een beetje op elkaar..

 • B bob

  Pech1 weet ook uit wanhoop niets zinnigs meer te schrijven en copieerd de domme berichtjes van rossita.

 • hvr

  Gaat nergens over Ross #10? Lekker kort door de bocht. Op de hele wereld gaat het wat mij betreft te ver om een ander mens te mishandelen vanwege een kip. Al helemaal iemand met wie je een verbintenis bent aangegaan. Maar goed, er worden mensen mishandeld om veel minder, dus ik hoop waarschijnlijk weer op een ideale wereld die nooit komt. Waarschijnlijk zelfs niet dankzij de gemiddelde 'hardwerkende pluimveehouder' die hier op dit forum z'n gal spuwt.

 • Bison

  Dat onderdrukken en mishandelen van vrouwen komt in holland ook nog zat voor,..ook onder de blanke populatie.Zo beter eerst eigen schuur opruimen.

  farm1110,je moet eens tussen de regels leren lezen dan zie je mischien wat ik eigenlijk zeg.

 • Ross

  Bobke ook weer niets te melden je valt in herhaling.
  Kan mij voorstellen dat je wanhopig bent geen vrienden, wiet is op, te weinig geld van de staat gekregen. Eigenlijk moeten we begrip voor je hebben in je wanhopige toestand.

 • B bob

  Je bent echt een erg zielig personage rossita . het is bijna niet leuk meer om op jouw slappe reactie's te reageren LOL Bijna!

 • Ross

  Te moeilijk voor je SORRY!!!. Maar aanpassen aan jou niveau valt ook niet mee(laaaag LOL).

 • B bob

  Heeft jouw therapeut ook herftsvakantie rossita normaal mag je niet zo lang achter de pc en is het aantal hersenscheten veel lager.

 • Ross

  Vakantie Bobke jij natuurlijk het hele jaar. Ik bepaal gelukkig zelf hoe laat ik naar bed ga. Begrijp uit jou reactie dat dit niet het geval is bij jou.
  Wellicht ook goed voor jou om naar bed te gaan om je zonden te overdenken(wordt een korte nacht LOL).

 • Mozes

  De nacht is voor B bob alleen kort door het overdenken van zijn zonden. De nacht zal niet kort zijn door de aanwezigheid van een vrouw. Als je zo gefrustreerd bent als B bob maak je daar toch niets meer mee.

 • B bob

  Hoelang houden jullie de hopeloze strijd nog vol rossita en mozes ?
  De Bio-industrie doe je geen plezier met deze stompzinnige reactie's
  Bij www.wakkerdier.nl zijn ze echter wel blij het het beeld van de dierfolteraar dat jullie creeren.

 • Bison

  Schei toch uit met dat gekijf ross en mozes,als ik effe weg ben beginnen jullie weer te bakkeleien.

 • verkuil4

  en weer eens bewezen wat een achterlijk volk daar in afrika woont die lopen 1000 jaar achter

 • Ross

  Wij creeren niets Bobke dat jullie zelf in jullie fantasie wereld.
  Geloof wat je zelf wil maar val ons daar niet mee lastig.
  Daarbij is het niveau zo extreem laag Bobke wat jij schrijft dat jij jezelf onder uithaalt. Heb in ieder geval een klein beetje respect voor jezelf Bobke.

 • B bob

  Ross heeft geen idee wat zelfrespect is.
  Natuurlijk moet ik de veehouders die moedwillig Dieren mishandelen uit winstoogpunt met rust laten maar dat ben ik dus niet van plan. Ik vecht met heel mijn bestaan tegen het onrecht dat Intensieve veehouderij heet en ga strijdend ten onder indien dat nodig is.
  Het verstandelijk vermogen is niet erg goed ontwikkeld bij jou dus neem ik jou niet kwalijk dat je mij probeert te weren van deze website. Ik kan alleen mar aan blijven geven dat jouw energie beter in nuttige zaken gestoken kan worden .

 • B bob

  Jouw reactie's werken als een rode vlag bij een stier en je schaad de bio-industrie eerder dan dat je deze sector helpt met jouw ondoordachte nutteloze reactie's ross.

 • Bison

  Verkuil4 je hebt gelijk.
  Ik wou het niet zeggen want dan krijg ik reacties dat ik racist ben.

 • B bob

  Achtelijk is volgens de wet geen scheldwoord Verkuil4 en een duidelijke omschrijving van de manier van doen in een aantal ontwikkeleinglanden . Wie herinnerd zich nog de moordpartijen tussen verschillende stammen toen de apartheid in zuid afrika afgeschaft werd. Toen bleek dat de bevolking niet met de vrijheid om kon gaan en de oermens naar boven kwam. De Nederlandse jeugd vertoond soms ook erg achtielijk oergedrag zoals bij de facebook rel in Haren.

 • mazzel1

  Bobke houd het allemaal goed bij vanuit zijn kippenfarm in Texas haha

 • B bob

  Dat is het voordeel van een brede blik en veel vrije tijd mazzel1. Door een schoon geweten slaap ik erg goed en waar jij alles uit boeken hebt moeten leren ben ik gewoon alles in de practijk gaan bekijken.

 • @meelmuisje

  Ongelooflijk, hoe een verkeerd verdeeld zimbabwaans kippetje zoveel nederlandse plattelandsbokken in beroering brengt :-)
  En over die Zim'baboon', wat zegt dat over de mannenmaatschappij daar, dat je je 16 jaar jongere echtgenote eerst mishandelt en dan voor een dorpsrechtbank sleept, voor een stukje kip? Macho, hoor, anderen erbij halen. En zo'n haantje wil met respect behandeld worden?

 • politiek

  Laten we eerst de problemen in Nederland maar eens oplossen. ! . Hopenlijk is het geen afleiding van wat er in Nederland allemaal mis is. !.

Laad alle reacties (42)

Of registreer je om te kunnen reageren.