Pluimveehouderij

Nieuws 9 reactieslaatste update:10 okt 2012

Vooral ouderen vinden vegetarische kip verwarrend

Bijna 40 procent van de Nederlanders vindt het verwarrend als vegetarische vleesvervangers worden aangeduid met het vlees waar ze op lijken, zoals ' vegetarisch kip', 'vegetarische spekblokjes' of 'vegetarische gehaktbal'. Dat blijkt uit de Foodmonitor van Food for Food en Intomart GfK.

De helft van alle Nederlanders vindt het niet verwarrend. De rest heeft geen mening. Ouderen vinden de naamgeving aanzienlijk vaker verwarrend dan jongeren. Zo geeft 49 procent van de ouderen (de groep 65-plus) aan dat dit verwarrend is tegen 31 procent bij de jongeren (de groep 18-34 jarigen). Vrouwen vinden het ook minder verwarrend dan mannen. 55 procent van de vrouwen geeft aan dat ze het niet verwarrend vindt als vegetarische vleesvervangers worden aangeduid met het vlees waar ze op lijken, tegenover 45 procent van de mannen.

Laatste reacties

 • Peterrrs

  Verwarrend of niet, ik begrijp niet dat het wordt toegestaan. Margarine mag ook geen 'plantaardige boter' heten. De sector (vleesketen) zou hiertegen in het verweer moeten komen.

 • B bob

  Mensen die niet het onderscheid kunnen maken tussen de producten van de vegetarisch slager en de verpakkingen van echte kip/vlees hebben eigenlijk geluk als ze voor vegetarisch gaan aangezien ze dan geen gevaar lopen op een besmetting met allerlei nare pathogenen . Het voorzichtig verwerken in de keuken gaat dan namelijk ook niet meer zo goed.

 • mazzel1

  Wat een belediging voor onze oudere medemens bobke!

 • joannes

  Het is toch belachelijk dat we een enquete houden om te weten of een misleidend woord wel of niet begrepen wordt! De consumentenbond, de ouderen bond, de taalunie, het SVO (Slagers Vak Onderwijs), het leraren korps, allen zouden zij een reden kunnen hebben voor veroordeling van deze taal verkrachting. Ik begrijp deze marketing tolerantie niet! Alsof vegetarisch de laatste religie is die vooral niets in de weg mag worden gelegd! Omdat het pacifistisch is..... Juist dat is het venijn..... Ze zijn niet pacifistisch, zij zijn offensief en proberen een hele beroepsgroep in het discrediet te brengen met de productie van vlees en de meerderheid van de consumenten een schuldgevoel aan te praten omdat ze vlees eten wat we als mensen al miljoenen jaren doen. Stoppen die onzin; met als eerste een juist taalgebruik om verwarring te voorkomen. Overigens: slechts 4,5% van de Nederlanders is vegetarisch vlgs hun bond!

 • vermue

  als vergetarisch mensen GEEN vlees willen eten, waarom moet het dan op vlees lijken ?
  willen ze zichzelf voor de gek houden ?

 • joannes

  @Vermue je hebt hardstikke gelijk! Maar dat is wat ik hierboven probeer duidelijk te maken. Ze verkleden zich als een pacifistische, vooral goed bedoelende groep mensen die dieren als gelijke zien maar dan opereren ze met de meest agressieve aktie programma´s in de politiek, in de reklame, in de winkel, bij de retail, voor .... 4,5 % van de bevolking of, om als een soort kruistocht, die overige 95,5 % te misleiden of te overtuigen of te ...... besodemieteren! Ik krijg nb die foei lelijke Wakker Dier banner iedere keer wanneer is de NU nieuws pagina opent of de Boerderij. En ik weet niet hoe ik die banner kan wegdrukken. Ze zijn gewoon opdringerig aggresief voor een zogenaamde pacifistische club. Of...... het is gewoon marketing voor een klein productie fabriekje van geperste groente brokken!

 • Nines

  Joannes je hebt helemaal gelijk, maar wat doe je er aan? De overheid en alle andere instanties die macht hebben zullen nooit iets doen. Die geloven meteen als er iets doordringt, want voordat er in den haag iets doordringt zijn er al heeeeel wat alarmbellen afgegaan.

 • kleitokkers

  commercieël gezien zo wakker dier deze slager moeten nomineren.

 • J@gertje

  De vegetarische slager verkoopt dus geen plofkip maar nep kip en dat is zwendel van de eerste orde
  En Bobke komt zichzelf wel een keer tegen, als hij geluk heeft word hijzelf ook ouder en gaat bij hem ook alles niet meer zo vanzelf.
  Door zijn manier van reageren zal hij straks weinig vrienden over houden dus hij staat er straks helemaal alleen voor.
  Jammer voor hem. :-(

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.