Pluimveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:17 okt 2012

Van Deurzen wil het er niet bij laten zitten

Groesbeek - Pluimveehouder Huub van Deurzen, eigenaar van de omstreden grote pluimveestal in Groesbeek, legt zich niet neer bij de uitspraak van de Raad van State (RvS) van vorige week.

De Raad oordeelde vorige week dat de provincie terecht de vergunning in het kader van de natuurbeschermingswet heeft geweigerd. "Ik laat het er niet bij zitten", aldus Van Deurzen. "De stal is gebouwd om kippen in te houden."

Volgens advocaat Johan van Groningen is er nog wel een mogelijkheid om door te gaan. In het vonnis oordeelt de RvS dat er een passende beoordeling in het kader van de Natuurbeschermingswet moet worden gemaakt. Dit is niet gebeurd en daarom had de provincie het recht volgens de RvS om de gevraagde vergunning te weigeren. Door alsnog een passende beoordeling te laten maken zou de vergunning toegekend kunnen worden.

De stal in Groesbeek is al enkele jaren buiten gebruik als gevolg van allerlei juridische procedures. De stal ligt in de omgeving van de Natura 2000-gebieden Gelderse Poort, Sint Jansberg en Bruuk.

Laatste reacties

 • bertes

  ik hoop dat de kippenboer ondernemer het toch wind.
  dan kunnen die klote regels natura 2000 enz. opdoeken.
  en heeft de kleine boer ook toekomst

 • zeelander

  huub
  ik sta 100 procent achter je
  iemand die graag wil ondernemen
  en dan door allerlei instantie.s gedwarsboomt worden
  dit is een grote schande van die dikbetaalde hoge heren die het leven
  van een pluimveehouder tot een hel maken
  regels en milieu is goed maar ze moeten niet overdrijven
  in 2050 zitten we met 9000000000 mensen op deze aardbol en die willen allemaal wel eens een eitje eten
  waren er maar meer zulke ondernemers die echt doorzetten
  hulde huub

 • B bob

  Huub heeft goed door dat de investering in deze gruwlijke dierfolterkamer nooit meer iets op gaat leveren als hij er dieren in gaat mishandelen. Dat hij er op deze manier nog probeerd een schadevergoeding uit te slepen is erg handig ( sluw ). Als de deuren groot genoeg zijn kan hij met een flinke slijptol ruimte gaan maken voor de caravan's en oldtimers aangezien die ook droog moeten staan . Misschien is het een goed idee om er uitgeprocedeerde asielzoekers in onder te brengen want die wonen nu in tenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.